Yemen'de askerlerin maaş ödemelerindeki gecikme

- Aden'de askerler, maaşlarının ödenmemesini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de askerlerin maaş ödemelerindeki gecikme

ADEN (AA) - Yemen'de hükümete bağlı bir grup asker, maaşlarının ödenmemesini protesto etmek için sokaklara indi.

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde bir araya gelen askerler, geçen ağustos ayından bu yana maaşlarının ödenmemesini protesto ederek, El-Mansura ile Hur Mekser kentlerini birbirine bağlayan yolu trafiğe kapattı.

Göstericiler ayrıca yaklaşık bin 500 askerin, birliklerinde görevlerine devam etmelerine rağmen sürpriz şekilde maaş listesinden isimlerinin çıkarıldığını belirtti.

Maaşlarının ödenmesinde yaşanan kesintinin sorumluluğunun, Tarım Bakanı Ahmed el-Meyseri'nin başkanlığını yaptığı, askerlere maaşların tesliminden sorumlu komiteye ait olduğu iddia eden göstericiler, haklarından taviz vermeyeceklerini ve maaşları ödenene kadar her gün gösteri düzenleyeceklerini vurguladı.

Mansura ile Hur Mekser arasındaki bağlantı yolunun kapatılması nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, bazı Yemenli vatandaşların araçlarını bırakarak yola yaya olarak devam ettiği aktarıldı.

Aden kentinin Mansura, Eş-Şeyh Osman, Hur Mekser ve Krater ilçeleri bu hafta emekli askerlerin düzenlediği protesto gösterilerine sahne olmuştu.

Yemen hükümetinin aralarında emeklilerin de bulunduğu gecikmiş asker maaşlarını geçen ekim ayında ödemeye başladığı ancak maaşların teslim edildiği esnada Es-Savleban mahallesindeki askeri merkezleri hedef alan ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği iki intihar saldırısının ardından ödemelerin kesintiye uğradığı ifade edilmişti.

Yorumlar