Yemen'deki olaylar

- Taiz kentinde HDG ile Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda biri sivil 14 kişi hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda biri sivil 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HDG Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Taiz'de Husilerin HDG'ye ait bazı mevzilere saldırmasının ardından kentin doğusunda çatışmalar yaşandığı belirtildi. Husiler ile Salih yanlılarından 12 militanın öldüğü, 17'sinin yaralandığı çatışmalarda hükümet güçlerinden ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5'inin yaralandığı ayrıca bir sivilin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Taiz kentindeki askeri konseyin sözcüsü Albay Mansur el-Hasani, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasından yaptığı açıklamada, konseyin, kentin güneyindeki Hayfan'da Husilerin elinde bulunan mevzileri geri alabilmek için ulusal ordu ve HDG'den oluşan birlikleri güçlendirdiğini aktardı.

HDG üyesi Hamdi el-Ubeysi, Husiler ile Salih yanlılarının, Taiz'in Hayfan ilçesinde hükümete bağlı ordu birliklerine ait mevzilere saldırı düzenlediği ve taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Yaklaşık 21 milyon Yemenlinin insani yardıma ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar