Yemen'de Husiler,adamı ailesinin gözü önünde öldürdü

- Husiler, El-Beyda'da bir vatandaşı ailesinin gözü önünde öldürdü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de Husiler,adamı ailesinin gözü önünde öldürdü
Yemen'in El-Beyda kentinde Husilerin bir vatandaşı ailesinin gözünün önünde öldürdüğü bildirildi.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan haberde, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, El-Beyda kentine bağlı Veled Rabii ilçesindeki El-Mansura bölgesinde bir köye baskın düzenlediği ve Ahmed Abdo el-Mahmudi isimli vatandaşı ailesinin ve çocuklarının gözü önünde öldürdüğü belirtildi.

Husilere muhalefetiyle bilinen Mahmudi'nin ölümünün ardından cesedinin bir süre sokakta sürüklendiği, ayrıca amcasının oğlunun kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edildi.

Militanların ayrıca kentteki bazı köyleri topçu atışıyla bombaladığı, bazı köylüleri kaçırdığı belirtilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.
Öte yandan El-Beyda'nın Zi Naim ilçesinde yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Husilere ait bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ederken, Husiler ve Salih yanlıları, zaman zaman sivillere yönelik saldırılar düzenliyor.

Yorumlar