Yemen-Suudi Arabistan arasında ortak komite

- Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Arabistan ile ekonomi alanında ortak bir koordinasyon ve izleme komitesi oluşturulmasını öngören kararname yayınladı

Google Haberlere Abone ol
Yemen-Suudi Arabistan arasında ortak komite

MARİB (AA) - Yemen ile Suudi Arabistan'ın, ekonomi alanında ortak bir koordinasyon ve izleme komitesi oluşturucağı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Suudi Arabistan Veliahtı Prens Muhammed bin Selman'ın gerçekleştirdiği toplantıda ekonomi alanında varılan sonuçlarının uygulamaya konulması çerçevesinde bir koordinasyon ve izleme komitesi kurulmasını öngören cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı.

Komitenin görevleri arasında Suudi Arabistan'daki ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlanması yer aldığı ifade edilirken komite başkanı olarak Yemen Maliye Bakanı Ahmed Ubeyd el-Fadli, başkan yardımcılığına Bayındırlık ve İskan Bakanı Muin Abdulmelik'in tayin edildiği kaydedildi.

Yemen Elektrik Bakanlığından yapılan açıklamada, komitenin ayrıca Yemen riyalinin değer kaybının önüne geçmek için Merkez Bankası'na 2 milyar dolar mevduat yatıracağı ve kurtarılan illerin elektriğini bir yıl boyunca finanse edeceği aktarıldı.

Komitenin ayrıca, ülkede yeniden imar projelerine başlayacağı, kurtarılmış illere hizmet vereceği, gelecek yıldan başlayarak elektrik, su, sağlık, eğitim ve ulaşım alanlarına destek sağlayacağı belirtildi.

Bin Selman'ın geçen çarşamba Hadi ile bir araya geldiği toplantıda, Yemen'in yeniden inşası, eğitim, sağlık, ulaşım, elektrik, su ve diğer alanlarda alt yapının düzenlenmesi için ülkesinin bütçe ayırdığını vurguladığı belirtilmişti.

Yemen'de yaklaşık iki buçuk yıldır Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen hükümet güçleri ile muhalif silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar, ülkede farklı alanlarda çöküşe neden oldu.

Yorumlar