Yemen için "İyileşme ve Yeniden İmar" toplantısı

- Suudi Arabistan Maliye Bakanı Cedan, Dünya Bankasının Yemen'in acil ihtiyaçları için toplanmasını önerdiği 500 milyon doların yüzde 60'ının temin edildiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Yemen için "İyileşme ve Yeniden İmar" toplantısı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, Dünya Bankasının Yemen'in acil ihtiyaçlarının karşılanması için toplanmasını önerdiği 500 milyon doların yüzde 60'ının toplandığını belirtti.

Suudi Arabistan'a ait El-Arabiya kanalının haberine göre Cedan, başkent Riyad'da Yemen için düzenlenen "İyileşme ve Yeniden İmar" toplantısının hazırlık görüşmelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cedan, ülkesinin de 100 milyon dolarını vereceği Yemen için toplanacak 500 milyon doların, yüzde 60'ının temin edildiğini ifade etti.

Bu miktarın 200 milyon dolarının Dünya Bankası tarafından verildiğini aktaran Cedan, toplantının Yemen'in acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla olağanüstü düzenlendiğini kaydetti.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Cedan, Yemen için düzenlenen "İyileşme ve Yeniden İmar'ın" hazırlık toplantısının açılışında Dünya Bankasının Yemen için 500 milyon dolar toplama önerisinde bulunduğunu belirtmişti.

Körfez İşbirliği Konseyi(KİK) Genel Sekreterliğinin Riyad'da düzenlediği, Dünya Bankası ile 50 ülke, mali kuruluş ve fonun katıldığı toplantının 2 gün sürmesi bekleniyor.

Yorumlar