Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi Cezayir'de

- Mihlafi: - "Yemen, barışın tesisi için çalışıyor ve BM Özel Temsilcisi Ahmed'in çabalarına destek veriyor"

Google Haberlere Abone ol
Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi Cezayir'de

CEZAYİR (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, ülkesinin, barışın tesisi için çalıştığını, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in çabalarına destek verdiğini belirtti.

Cezayir hükümet radyosunda yer alan habere göre, Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, ülkesindeki durumlarla ilgili görüşmeler yapmak üzere üç günlük ziyaret için geldiği Cezayir'de havaalanında basın açıklaması yaptı.

Mihlafi, "Ziyaretimin amacı, Cezayir'deki kardeşlerimize yıkıcı bir savaşın izlerini taşıyan Yemen'de yaşananları aktarmak. Yemen, barışın tesisi için çalışıyor ve BM Özel Temsilcisi Ahmed'in çabalarına destek veriyor." dedi.

Ziyaretinin iki ülke arasında fikir alışverişi kapsamında gerçekleştiğini söyleyen Mihlafi, buradaki temasları sırasında Arap ülkelerindeki sorunlar ile bölgesel ve uluslararası durumların masaya yatırılacağını aktardı.

Mihlafi, Cezayir'in önemli bir Arap ülkesi olduğuna dikkati çekerek, Yemen'e destek veren tutumundan memnun olduklarını kaydetti.

Yorumlar