Yemek siparişini çok beklememek için uygulama geliştirdi

- Lise öğrencisi Mert Alarçin, geliştirdiği uygulama ile restoran ve kafelerde siparişin hemen gelmesini sağlayarak, zaman kayıplarını ortadan kaldırmayı hedefliyor - Uygulama ile kullanıcılar yoldayken siparişlerini oluşturup, mekana gider gitmez yemeğe başlayabiliyor - Genç girişimci Alarçin: - "Aceleci bir insan olduğum için bekleme sorununu ortadan kaldırmak için böyle bir fikir üzerine yoğunlaştım ve Yemexpress'i geliştirdim. Uygulamanın beta versiyonu Google Play'de bulunuyor. Yakında IOS'ta da kullanılabilecek"

Google Haberlere Abone ol
Yemek siparişini çok beklememek için uygulama geliştirdi

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Lise öğrencisi Mert Alarçin, geliştirdiği uygulama ile restoran ve kafelerde siparişlerin beklemeden gelmesini sağlayarak, vakitten tasarruf etmeyi hedefliyor.

İstanbul'da yaşayan 16 yaşındaki genç girişimci Alarçin, restoran ve kafelerde yaşadığı yemek tecrübelerinden yola çıkarak bir uygulama geliştirmeye karar verdi.

Gittiği bir restoranda yemek siparişinin gecikmesi üzerine bu sorunu ortadan kaldırmak için girişimciliğe adım atan Alarçin, belirlenen işletmelerde hızlı yemek siparişi ve ödeme için "Yemexpress" adlı bir uygulama geliştirdi.

Restorana gitmeden menü seçerek ve ödeme yaparak sipariş vermeye imkan tanıyan proje üzerinde 5 ay bireysel çalışan, ardından da Üsküdar Fikir Sanat Merkezi'nin katkıları ve 3 yazılımcının desteğiyle uygulamayı geliştiren Alarçin, Yemexpress'in beta versiyonunu Google Play'de kullanıma sundu. Uygulama yakında Android'in ardından IOS tabanlı cihazlarda da kullanılabilecek.

Mert Alarçin, girişimcilik hikayesini AA muhabiri ile paylaştı.

Bir restoranda verdiği yemek siparişinin 40 dakika sonra geldiğini, aceleci bir insan olması sebebiyle bu sorunun çözümü için çeşitli fikirler üzerinde yoğunlaştığını anlatan Alarçin, bu doğrultuda Yemexpress'i geliştirdiğini söyledi.

Genç girişimci, uygulamanın benzerlerine göre çeşitli yeniliklere sahip olduğunu ifade ederek, uygulamada VR teknolojisinin kullanıldığını, sanal gözlüklerle sipariş verilecek restoranların uygulama üzerinden gezilebileceğini kaydetti.

- Ar-Ge çalışmaları sürüyor

Halihazırda 20 işletmenin beta sürümünde yer aldığını aktaran Alarçin, kısa sürede tamamlanması planlanan uygulamanın 2018 yılı sonuna kadar İstanbul'un tüm ilçelerinde, 2020 yılında ise çevre iller ve yurt dışında etkin kullanılması için Ar-Ge çalışması yürüttüklerini anlattı.

İnsanların günlük yaşamlarında zaman sıkıntısı sebebiyle saate ya da trafik durumuna bakarak hareket ettiğini, bu nedenle restoranlarda zaman kaybetmek istemediklerini kaydeden Alarçin, şunları söyledi:

"İnsanlar restorana gitmeden veya yoldayken garsona nasıl sipariş veriyorsa uygulama üzerinden de öyle sipariş verebiliyorlar. Daha sonra geleceği zamanı belirtip ödemesini uygulama üzerinden gerçekleştiriyorlar. Restoranda sipariş vermekle, ödeme yapmakla uğraşmıyor. Gider gitmez direkt yemeğini masasına getiriyorlar."

Alarçin, ilerki versiyonlarda, uygulama aracılığıyla işletmelerde masa seçimi yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar