YEE ile TMV arasında iş birliği protokolü

ANKARA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Türkiye Maarif Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı.Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün,...

Google Haberlere Abone ol
YEE ile TMV arasında iş birliği protokolü

ANKARA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Türkiye Maarif Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, iki kurum arasındaki ortak çalışma alanları ve iş birliğini içeren protokolü, enstitünün Ankara'daki başkanlığında imzaladı.

Türkiye'nin yurt dışında özellikle kültürel faaliyetler konusunda iş birliği yapması gerektiğini ifade eden Ateş, "İki vakfın iş birliğiyle Türkiye, yurt dışında çok daha geniş coğrafyaya yayılacak." ifadelerini kullandı.

Ateş, yapılan anlaşmanın, yıllardır yurt dışında Türkiye'ye temsil ettiği iddia eden FETÖ terör örgütüne karşısında güçlü bir cevap niteliğinde olduğunu söyledi.

Başkan Akgün ise TMV'nin kuruluşundan bu yana YEE ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

Her iki kurumun da bundan sonra yurt dışında daha güçlü olacağını vurgulayan Akgün, "Bugün imzalanan iş birliği protokolü, inşallah bu iki kurumun yurt dışında güçlü bir şekilde bir iş birliğinin temelini atacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar