Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinden e-ticaret atağı

- Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları projeleri "E-Ticaret Projeme Sponsor Arıyorum" yarışmasında Türkiye'nin önde gelen e-ticaret uzmanı iş adamlarından oluşan jüriye sundu

Google Haberlere Abone ol
Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinden e-ticaret atağı

İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı, e-ticareti canlandıracak nitelikteki start-up projeleri, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret uzmanı iş adamlarından oluşan jüri önüne çıktı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi MIS Yüksek Lisans Programı E-Ticaret Uzmanlık Alanı "Girişimcilik" dersi öğrencileri, 14 haftalık yoğun eğitim sürecinin sonunda hazırladıkları projeleri, "E-Ticaret Projeme Sponsor Arıyorum" yarışmasında sundu.

Yarışma, Ticari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Alıcı, E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar ve yarışmanın mentorü Serdar Çınar'ın konuşmalarıyla başladı.

Prof. Dr. Alıcı, konuşmasında, Ticari Bilimler Fakültesi'nin öncü bir fakülte olduğunu belirterek, "2004 yılında 'uygulamalı işletme' kavramını Türkiye'ye getirdik. Bugün de bunu taçlandıran Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Programı'yla bir adım daha ileriye gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Altan Kar da e-ticaretin çok hızlı büyüyen bir sektör olduğunu, Türkiye'nin ekonomik hacmine çok önemli katkı sağladığını ve gelecekte de Türkiye'yi Avrupa ülkeleri arasında çok önemli bir yere taşıyacağını kaydetti.


- 14 proje değerlendirildi


Açılış konuşmalarının ardından jüri üyeleri, 14 öğrencinin sunduğu projeyi değerlendirdi.

Yarışma sonunda, Yağız Poyraz "temelanaliz.net" isimli projesiyle birinci, Hakan Uzunkaya "TestMyApp" isimli projesiyle ikinci ve Gizem Hepşen "Araç Yıkama Vale Hizmeti" isimli projesiyle üçüncü oldu.

Yarışma birincisinin kuracağı şirketin tüm kurulum bedelleri Lorem Ipsuma tarafından karşılanacak. SilikonVadisi.co da ikinci olan yarışmacıya bin TL'lik destek verecek.

Yarışma sponsorlarından PayU, dereceye giren tüm girişimlere PayU'nun girişimcilere özel paketi "StartupU"dan yararlanma fırsatı sunacak. Kazananlar ayrıca, PayU'nun deneyimli ekibinin sunduğu pazarlama, e-ticaret ve ürün yönetimi konularında da mentorlük desteği alacak. Kolektif House ise ilk 3'e giren yarışmacıya, Levent'teki merkezinde bir ay süre boyunca "gezgin üyelik" verecek.

Yorumlar