YDS başvuruları başladı mı, sınav ne zaman?

YDS başvuruları başladı mı, sınav ne zaman, başvuru şartları nelerdir, kimler girebiliyor?

Google Haberlere Abone ol
YDS'ye girmek isteyenler için süreç başladı

YDS başvuruları başladı mı, sınav ne zaman, başvuru şartları nelerdir, kimler girebiliyor?

Kamuda dil tazminatı almak isteyen veya YDS şartı koşulan yerlere gerekli puanları ibraz etmek isteyenlerin merakla bekledikleri YDS sonbahar için beklenen an geldi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 23 Ekim'de düzenlenecek Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları alınmaya başladı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2022 YDS/2, 23 Ekim 2022'de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden uygulanacak.

Sınava başvurular, 15 Eylül'e kadar yapılacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca  Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS),  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır.

YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır. 

YDS'YE KİMLER KATILABİLİR?

YDS'ye üniversite mezunu bütün kamu çalışanları katılabiliyor. 


 

Yorumlar