Yazıcı, Kapalıçarşı esnafıyla buluştu

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: - "İnsanların eğilimi bir değişimden yana. Vatandaşlar yeni hükümet modelinin, Türkiye'nin hedeflerine varması konusunda daha güçlü adım atmasını sağlayacak mekanizma içerdiğinin farkında" - "Vatandaşımızın limiti aşmış şekilde anayasa değişikliğini hayata geçireceğine inancımız güçlüdür"

Google Haberlere Abone ol
Yazıcı, Kapalıçarşı esnafıyla buluştu

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, insanların eğiliminin değişimden yana olduğunu belirterek, ''Vatandaşlar yeni hükümet modelinin, Türkiye'nin hedeflerine varması konusunda daha güçlü adım atmasını sağlayacak bir mekanizma içerdiğinin farkında.'' dedi.

Yazıcı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında Kapalıçarşı yönetimi ve esnafıyla bir araya geldi. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Yazıcı, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı.

Yazıcı, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, referandum çalışmalarının verimli şekilde devam ettiğini söyledi.

Anayasa değişikliğinin önemli bir proje olduğunun altını çizen Yazıcı, "Başbakanımız, milletvekilleri, bakanlar ve genel başkan yardımcılarımız ile 16 Mart'ta itibaren arazideyiz. Teşkilatlarımız daha önce arazideydi. Vatandaşlarımızı bilgilendirdikçe vatandaşlarımızın kafasında olan şüpheler izole oluyor. Böylece daha güçlenerek 16 Nisan'a doğru ilerliyoruz.'' diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 16 Nisan'da milletin sistem değişikliği konusunda karar vereceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Referandumun anlamı bu. Ya anayasayı değiştirecek farklı bir hükümet modelini tercih edecek ya da bugün olan Anayasa'ya razı olacak, farklı bir şekilde karar verecek. Ama insanların eğilimi bir değişimden yana. Vatandaşlar yeni hükümet modelinin, Türkiye'nin hedeflerine varması konusunda daha güçlü adım atmasını sağlayacak bir mekanizma içerdiğinin farkında. Giderek artış devam ediyor, onu görüyoruz. Anayasa değişikliği referandum şeklinde gerçekleşiyor. Referandumu kazanmak demek, kullanılan geçerli oyların yarıdan bir fazlasının alınması demek. Biz o eşiği çoktan aşmışız, onun çok üzerinden 'evet' yönündeki destek devam ediyor. Vatandaşımızın limiti aşmış şekilde anayasa değişikliğini hayata geçireceğine inancımız güçlüdür."

Yazıcı, referandumla alakalı meşruiyet tartışmalarına da değinerek, ''Toplumsal ölçütler bakımından azınlık görüşlerine saygı duyarız ama azınlık görüşlerinin dikkate alınacak bir tarafı yok. Saygı duymak ayrı bir şey. Çoğunluk görüşü önemlidir. Meşruiyet ölçüsü de çoğunluktur. Yasanın ön gördüğü limitlere uygun bir sonuç ortaya çıkmışsa onun meşru olup olmadığını hiç kimse tartışamaz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar