Yazar Erikli cinayeti davası

- "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Sinem Koç, hakim karşısına çıktı - Tutuklu sanık Koç: - "Vücudumun her tarafında örümceklerin gezdiği hissine kapıldım. Kitaptan çok etkilendim ve bu durumdan kitabın yazarının sorumlu olduğunu düşünmeye başladım"

Google Haberlere Abone ol
Yazar Erikli cinayeti davası

İSTANBUL (AA) - "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Sinem Koç, ilk savunmasını yaptı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutukla sanık Koç ve avukatı katıldı. Duruşmada, maktule Erikli'nin ağabeyi müşteki Davit Çukran ve kocası Erdal Erikli de hazır bulundu.

Söz alarak savunması yapan tutuklu sanık Koç, Erikli'nin yazdığı kitabı okuduktan sonra "kendinizi mesajlara açın, evrende karanlık var" gibi mesajlardan etkilendiğini öne sürdü.

- "Yazarı sorumlu tuttum"

Koç, bir yıl boyunca çevresindeki her şeyden anlam çıkarmaya başladığını iddia ederek, "Örneğin 'Mutlu' ifadesinden acaba erkek arkadaş bir başkasıyla mutlu gibi düşüncelere kapıldım. Bu gibi çok sayıda mesajlarla saçlarımı tarayamaz ve hiçbir iş yapamaz hale geldim. Evrende karanlık varlıkları örümcekler gibi algıladım. Vücudumun her tarafında örümceklerin gezdiği hissine kapıldım. Kitaptan çok etkilendim ve bu durumdan kitabın yazarının sorumlu olduğunu düşünmeye başladım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti üyesi hakim, "Öldürmeye böyle mi karar verdin?" sorusuna tutuklu sanık Koç, "Bu konuda konuşmak istemiyorum." diye cevap verdi.

Maktul yazar İkala Erikli'nin eşi Erdal Erikli, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Eşimle birlikte 2009 yılında Türkiye'ye döndük. Eşim, bu olay öncesinde buna benzer herhangi bir sorunla karşılaşmadı. Sanığın akıl sağılığı yerindedir. Cinayeti planlama şekli ve verdiği ifadeler akıl sağlığı yerinde olmayan birinin yapacağı bir şey değil. Bu hususta endişelerim var. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Maktul Erikli'nin ağabeyi Çukran da şikayetini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ben tıp doktoruyum. İnsan davranışları hususunda yeterli bilgi sahibiyim. Sanığın beyanları, olay öncesindeki tutumu ve davranışları ile olaydan birkaç gün öncesindeki görüşmeleri dahi akıl sağlığının yerinde olduğunun kanıtıdır. Sanık 4 ay öncesinden cinayeti planlamış ve uygulamıştır. Cezalandırılmasını talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sinem Koç'un, olay öncesi ve sonrası telefon görüşmelerinin tespit edilmesi için ilgili makama müzekkere yazılmasına karar vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet, dosyadaki eksik belgelerin temin edilmesini de karara bağlayarak, duruşmayı 27 Nisan'a erteledi.

- Olayın geçmişi

Yazdığı "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabıyla tanınan Beki İkala Erikli, 16 Aralık 2016'da Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi'ndeki ofisine gitmek için asansöre yöneldiği sırada silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, yazar Erikli'yi öldürdüğü tespit edilen Sinem Koç'un, "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.


Yorumlar