Yazar Aslı Erdoğan'ın tutukluluğu devam ediyor

Yazar Aslı Erdoğan'ın tutukluluğuna yönelik itiraza mahkeme tahliye karar verdi; ancak Erdoğan'ın farklı bir suçtan tutukluluğu devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Yazar Aslı Erdoğan'ın tutukluluğu devam ediyor
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütü propagandası yapmak ve teröre destek olmak suçlamalarıyla tutuklu bulunan Özgür Gündem Gazetesi Danışman Kurulu Üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay hakkında tahliye kararı verildi. Ancak her iki isim hakkında verilen tahliye kararı sadece bir suçlama için geçerli olduğu için Erdoğan ve Alpay cezaevinden çıkamadı.

Tutuklu yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci yazar Necmiye Alpay için tahliye kararı verildi. Ancak örgüt üyeliği iddiasıyla da tutuklu bulunan Erdoğan ve Alpay serbet bırakılmayacak.

Nöbetçi mahkeme, avukatların itirazı üzerine iki yazar hakkında, ülke bütünlüğünü bozmak suçundan tahliye kararı verdi. Ancak iki yazar hakkındaki örgüt üyeliği suçundan verilen tutuklama kararı kaldırılmadığı için Erdoğan ve Alpay serbest bırakılmadı.

İki yazar, kapatılan Özgür Gündem gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesiydi. İki isim hakkında örgüt üyeliği ve örgüt propagandası iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Yazar Aslı Erdoğan 97 gün, bugün 70 yaşında dilbilimci, yazar ve çevirmen Necmiye Alpay 85 gündür cezaevinde. Alpay'ın bugün doğum günü olduğu öğrenildi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ise halen tutuklu.

Yorumlar