Yaz tatili olacak mı son dakika açıklama ne ile ilgiliydi? Yaz tatili iptal mi?

Yaz tatili olacak mı MEB son dakika yaz tatili iptal iddialarının kaynağı nedir, yaz tatili iptal mi soruları öğrencileri endişelendirdi. Okullar yaz tatili olmayacak mı? Yaz tatili kaldırıldı mı?

Google Haberlere Abone ol
Yaz tatili olacak mı son dakika açıklama ne ile il

Yaz tatili olacak mı son dakika MEB açıklaması ne ile ilgiliydi? MEB son dakika yaz tatili iptal iddiaları doğru mu, yaz tatilinin iptal olduğu, bu yaz tatil olmayacağı yönündeki iddiaların kaynağı nedir, neden bu şekilde söylentiler ortaya çıktı. Birçok haber platformunda daha doğrusu haber sitesi olarak görünen birçok sitede okulların yaz tatilinde de süreceği yönünde iddialar söz konusu. Peki, işin aslı nedir? Okullar yaz tatili olmayacak mı? Yaz tatili kaldırıldı mı?

YAZ TATİLİ OLACAK MI? MEB SON DAKİKA YAZ TATİLİ İPTAL KARARI GERÇEK Mİ?

MEB'in yaz tatili iptal kararı yok. Son dakika haber şeklinde yayılan haberlerin tamamı asılsızdır. MEB'in bu yönde alınmış bir kararı bulunmamaktadır. 

İnternette dolaşan yaz tatili iptal ile ilgili asılsız haber şu şekilde: 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz tatili ile ilgili çok önemli açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bu yıl yaz tatili yapılmayacak. 81 ile yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim ekonomi virüs sebebiyle uzun süre ara verilmesi ve aynı zamanda Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası yine eğitim öğretimin kesintiye uğraması sebebiyle yaz okullarının açılacağını duyurdu. Yaz aylarında okullarda Eğitim öğretim devam edecek. Öğrenciler ücretsiz bir şekilde yaz okuluna giderek eksik kalan derslerini telafi etme fırsatını bulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yaz okulu çalışmaları devam ediyor. Bu yaz okulların açık kalması ve öğrencilerin telafi dersi alabilmesi için büyük bir seferberlik başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda açıklamayı ilerleyen günlerde yapması bekleniyor. Bu haberi alan öğrenciler Bir Hayli üzülecek ama yaz okullarına katılım tamamen öğrencilerin isteğine bağlı olacak.

Bu şekilde internette dolaşan haber tamamen asılsız bir haberdir. MEB'in yaz tatilini iptal yönünde bir açıklaması bulunmamaktadır.

YAZ TATİLİ OLMAYACAK MI? HABERİN DOĞRUSU NE?

Sosyal medyada ve internetteki birçok haber sitesinde yer alan asılsız haberin doğrusu nedir?

Haberin doğrusu şu şekilde: 

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem ve benzeri doğal afetler nedeniyle kapalı kalan bazı okullardaki öğrencilerin eğitimlerinde eksik kaldıkları konuları telafi etmeleri için bir program hazırlamaya çalışıyor. 

Henüz hazırlık aşamasında olan bu programda yaz aylarında bazı bölgelerde "yaz okulu" adıyla çalışmalar yürütülebilir. Bu çalışmada öğrencilerin devam zorunluluğu olmayacak. Sadece eksikliklerini tamamlamak isteyen öğrencilerin katılım sağlanması istenecek. 

Türkiye'de yaz okulu sadece üniversitelerde uygulanmaktadır. "Yaz okulu" genellikle üniversitelerde yaz aylarında açılan, öğrencilere farklı derslerin verildiği bir eğitim programıdır. Yaz okulu programları, öğrencilerin normal akademik dönemde alamadıkları veya daha önceden başaramadıkları dersleri almalarına olanak sağlar.

Ayrıca, öğrencilerin mezuniyetlerine doğru ilerleyebilmeleri için ek dersler alabilecekleri bir fırsat sunarlar. Bazı üniversiteler yaz okulu programlarına sadece kendi öğrencilerini kabul ederken, bazıları harici öğrencilere de açıktır.

MEB bu kararı da henüz açıklanmış değil.

SON DAKİKA AÇIKLAMA

MEB tarafından gelen son dakika açıklamada yaz tatilinde sadece bir aylık zaman diliminde depremzede öğrenciler için telafi eğitimi yapılacağı belirtildi.

Dolayısıyla yaz tatili iptal mi veya yaz tatili olacak mı endişelerine kapılan öğrencilerin içi rahat olsun.

Yorumlar