Yaz tatili ne zaman 2020: okullar ne zaman tatil olacak? Nisan ara tatili ne zaman 2020?

Nisan ayındaki tatil ne zaman, ayın kaçında, kaç gün olacak sorularının yanıtı vatandaşlar ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yaklaşık bir ay önce açılan okullar kısa süre sonra ara tatile girecek. Peki, Nisan ara tatili ne zaman ve kaç gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol
İkinci ara tatil ne zaman?

Nisan ayındaki tatilin ne zaman, olacağına dair araştırmalar yapılıyor. Yaklaşık bir ay önce ders başı yapan milyonlarca öğrenci tekrar tatil yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan değişiklikle yılda 2 kere ara tatil yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, okullar 1 dönem ve 2. dönem arası olmak üzere iki defa birer hatfalık ara tatile girecek. Bu tatil süreçlerinde öğrenciler daha iyi dinlenmesi ve yeniden motive olması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl duyurduğu ara tatilin detayları haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk defa uygulanacak olan ara tatilin ne zaman yapılacağı en çok öğrenciler için merak konusu. Tatili heyecanla bekleyen öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapacak. 

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Bakanlık tarafından açıklanan eğitim-öğretim takvimine göre bu yıl ilki uygulanacak ara tatil 18 Kasım'da resmen başladı. 22 Kasım'da sona erecek olan tatilin ardından okullar yeniden açılacak. 

İkinci dönem ara tatili ya da Nisan ara tatili ise 6 Nisan tarihinde başlayarak 10 Nisan'da sona erecek. Buna hafta sonları dahil edildiğinde öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapmış olacak.

YILDA İKİ DEFA

Bu yıl ilk defa uygulanacak olan ara tatillerin ilki yukarıda belirtildiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı takviminde 18-22 Kasım olarak belirlendi. İkinci dönem ortalarında ikincisi uygulanacak olan tatilin 6 Nisan'da başlayıp 10 Nisan'da sona erecek. Yine hafta sonları dahil edildiğinde 9 güne çıkacak olan ara tatil hafta sonları dahil edildiğinde 4 Nisan'da başlayıp 12 Nisan'da sona erecek. 

YAZ TATİLİ NE ZAMAN 2020?

Bir yılı geride bırakarak eğitimlerini tamamlayan öğrenciler 19 Haziran 2020 Cuma günü 2,5 ay sürecek bir tatil sürecine girecek. Öğrenciler bu süreçte yaklaşık 9 ay süren eğitim öğretim döneminin stresini üzerinden atmanın fırsatını bulacak

15 TATİL NE ZAMAN OLACAK 2020

Bu yıl ara tatiller ile birlikte 15 tatil uygulaması da devam edecek. Bu durumda öğrenciler eğitim-öğretim süresi boyunca ara tatiller ve 15 tatil ile birlikte toplamda 1 ay tatil yapabilecek. Buna göre, 16 Kasım tarihinde ara tatile giren okullar tekrar 25 Kasım'da açıldıktan sonra ilk dönem 17 Ocak tarihinde sona erecek. Ve dersler tekrar 3 Şubat tarihinde başlayacak. 

Yorumlar