Yaz geri geliyor, havalar tekrar ısınacak

Türkiye genelinde son bir hafta içinde yaşanan hava serinliği yerini tekrar yaz sıcaklarına bırakıyor. Eylül ayının gelmesiyle serinleyen havalar yeniden ısınacak

Google Haberlere Abone ol
Yaz geri geliyor, havalar tekrar ısınacak

Eylül ayının gelmesiyle birlikte bir anda serinlemeye başlayan havalar yeniden ısınıyor. Gittiği sanılan yaz geri geliyor. Yurdun büyük bir kesiminde sıcaklıklar en az 10 derece birden yeniden artacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 6 derece altında, batı ve güney kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarından itibaren Marmara Bölgesi’nden başlayarak artacağını duyurdu. Meteoroloji'nin Hava Durumu raporuna göre pazartesi gününe kadar sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Açıklamada "Ani Sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi.

Türkiye genelinde 5 günlük haritalı hava durumu raporu şöyle:

Yaz geri geliyor, havalar tekrar ısınacak
Yaz geri geliyor, havalar tekrar ısınacak

 


 

Yorumlar