Yaylada mahsur kalan çobanları belediye ekipleri kurtardı

- Antalya'nın Akseki ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle obaları ve hayvanlarının ağılları suyla dolan 3 çoban, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Yaylada mahsur kalan çobanları belediye ekipleri kurtardı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle yaylada mahsur kalan çobanların imdadına Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti.

Akseki'nin Zomana Yaylasında hayvanlarını otlatan Ali, Musa ve Dursun Tokuç kardeşlerin obasını sel bastı. Çoban kardeşler durumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörlüğüne bildirerek yardım istedi.

Belediyeden görevlendirilen 4 personel, bir iş makinesiyle bölgeye gelerek çobanların obaları ve ağılların etrafına kanal açtı. Suların tahliyesinin ardından 3 çoban kurtarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zomana mevkisinde hayvancılık yapan Ali, Musa ve Dursun Tokuç kardeşlerin yardım istediğini söyledi. İhbarı alır almaz 4 personel görevlendirdiklerini söyleyen Özkan, "Şiddetli yağmur nedeniyle çobanların obası ve hayvanların ağılının etrafının suyla dolu olduğunu gördük. İş makinesiyle kanal açarak suyu tahliye ettik. Herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır." diye konuştu.

Yaylada mahsur kalan Ali Tokuç da yağmurun birden bastırdığını ve 2-3 saat sürdüğünü anlattı. Tokuç, "Irmak gibi sel geldi. Çok büyük sıkıntı yaşadık. Suyun nereden geldiğini bilemedik. Hepimiz korktuk. Bizim olduğumuz yer selin ağzı sayılır. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesine ait ekipler gelerek bize yardım etti." diye konuştu.


Yorumlar