Yavuz Turgul'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Eşkıya, Kabadayı, Gönül Yarası gibi büyük eserlere imza atan Yavuz Turgul, 'Hayır' için CHP tarafından istenen ancak verilmeyen kendi yazdığı şarkının bestecisine yapılan eleştirilere karşı çıktı, Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha sanatçılara bakış açısını gözden geçirmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Turgul'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP'nin 'Hayır' kampanyasında kullanmak istediği, topluma mal olmuş şarkıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Yaklaşık 25 yıldır herkesin dilinde olan 'Baba bir masal anlat bana' şarkısının yazarı, Ünlü Yönetmen Yavuz Turgul da tartışmaya dahil oldu. Turgul, şarkıyı CHP'ye vermediği için Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert eleştirilerine maruz kalan şarkının bestekârına sahip çıktı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana bir masal anlat baba' şarkısını kullanılmasına izin verilmediği için besteci Cengiz Onural'a "Sanatçı değil" demişti. Bu sözlere Cengiz Onural “Şarkılarımın politik farklılıklar dışında kalmasını tercih ederim. Kimin sanatçı olduğuna tarih karar veriyor.” diyerek cevap vermişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Cengiz Onural'dan sonra bu kez şarkının söz yazarı ünlü yönetmen Yavuz Turgul'dan cevap geldi:  Kamuoyuna, “Şarkılarımın politik farklılıklar dışında kalmasını tercih ederim. Kimin sanatçı olduğuna tarih karar veriyor.” “Bana bir masal anlat baba” şarkısının söz yazarı olarak, besteci Sayın Cengiz Onural’ın yukarıdaki sözlerinin altına imzamı atarım. Bu vesileyle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğu’nun sanat ve sanatçılar hakkındaki düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmesini diliyorum. Yavuz Turgul

Yorumlar