YASED'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

- YASED Başkanı Erdem: - "Cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında sağlamak ülkemizin sosyoekonomik kalkınması açısından vazgeçilmez öneme sahiptir" - "Kadınların eğitime, çalışma hayatına katılımını teşvik edecek ve sürdürülebilir kılacak yaklaşımların gerekli olduğuna inanıyoruz. Kadınların fırsatlara eşit erişimi, eğitime, ekonomiye ve sosyal hayatın her alanına aktif olarak katılımı, toplumsal gelişmenin bir gereğidir"

Google Haberlere Abone ol
YASED'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında sağlamanın Türkiye'nin sosyoekonomik kalkınması açısından vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirtti.

YASED'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan mesajda, Türkiye’de gerek ekonomi gerekse toplumsal alanda sürdürülebilir bir büyüme ve gelişim sağlanabilmesi için kadın gücünün göz ardı edilemeyeceği vurgulanarak, özellikle kadın istihdamının artırılması gerektiği kaydedildi.

YASED Başkanı Ahmet Erdem, konuya ilişkin değerlendirmesinde, cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında sağlamanın Türkiye'nin sosyoekonomik kalkınması açısından vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirtti.

Erdem, "Bu nedenle kadınların eğitime, çalışma hayatına katılımını teşvik edecek ve sürdürülebilir kılacak yaklaşımların gerekli olduğuna inanıyoruz. Kadınların fırsatlara eşit erişimi, eğitime, ekonomiye ve sosyal hayatın her alanına aktif olarak katılımı, toplumsal gelişmenin bir gereğidir." ifadelerini kullandı.

YASED çatısı altında kurulan Kadın Çalışma Grubu’nun kadın istihdamını artırmak amacıyla çeşitli çalışmalara imza attığını bildiren Erdem, şunları kaydetti:

"Kadınların Üst Yönetimde Temsilinin Arttırılmasına Yönelik Uygulamalar ve Öneriler' raporumuzda da yer verdiğimiz gibi Dünya Ekonomik Forumu’nun tahminlerine göre kadınların iş gücüne katılım oranındaki yüzde 1'lik artış küresel GSYH’yi 80 milyar dolar artırmaktadır. Bunun için kadın istihdamının artırılmasına ve kadınlarımızın şirketlerin üst yönetiminde daha fazla temsil edilmesine büyük önem veriyoruz. Üye şirketlerimiz, kadınların üst yönetiminde daha fazla temsil edilmelerine yönelik birçok örnek uygulama gerçekleştiriyor.

Üye şirketlerimizin kendi içlerinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra YASED çatısı altında kurulan Kadın Çalışma Grubu'yla da, ülkemiz için yol haritası niteliğinde görüş ve öneriler geliştiriyoruz. Bu yıl aldığımız yeni bir karar ile 9 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz KOZA Sosyal Sorumluluk Projemizi sadece kız öğrencilere yönelik farklı bir eğitim modeli ile hayata geçirerek eğitimin kadın istihdam oranının artmasındaki rolüne destek vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca, YASED olarak özellikle, çalışan kadınlara kreş desteği verilmesi, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, cinsiyet ayrımcılığı yaratan davranış ve uygulamaların önüne geçilmesi ve nitelikli iş gücünün geliştirilmesi yönünde kadınların payının artırılması konularına odaklanıyoruz. Türkiye'nin, ancak kadınların potansiyelini açığa çıkarabildiği ve kadınlar toplumsal refahtan pay alabildiği ölçüde ekonomik, sosyal ve demokratik hedeflerine ulaşabileceğine inanıyoruz."

Yorumlar