Yaşar Okuyan, Meral Akşener hakkında ne dedi? Akşener hakkında ne dosyası var?

Yaşar Okuyan, Meral Akşener'in "Altılı Masa"yı dağıtması halinde elindeki dosyaları açıklayacağını söyledi. Okuyan, elindeki dosyaları ve belgeleri Kılıçdaroğlu'na da verdiğini söyledi. Peki, Yaşar Okuyan, Meral Akşener hakkında ne dedi? Akşener hakkında ne dosyası var?

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Okuyan: Akşener ile ilgili elimde dosya var

Yaşar Okuyan, Meral Akşener ile ilgili iddialarıyla siyaset gündemine bomba gibi bir etki bıraktı. Yaşar Okuyan, Meral Akşener hakkında ne dedi? Akşener hakkında ne dosyası var?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i elindeki belgeler ve dosyalarla tehdit etti.

Okuyan katıldığı bir televizyon programında, Meral Akşener'in "Altılı Masa"yı dağıtması halinde elindeki belgeleri ve dosyaları kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

YAŞAR OKUYAN, MERAL AKŞENER HAKKINDA NE DEDİ?

Okuyan, Akşener'in ağabeyini tanıdığını, 40 yıllık arakadaş olduklarını, onun hatrına sustuğunu ancak Kılıçdaroğlu'na karşı gelmesi halinde suskunluğunu bozacağını ifade etti.

Okuyan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kazanamaz kazanamaz' olgusunu oluşturan partinin İYİ Parti olduğunu belirtirken, "Tayyip Bey değil ya. İYİ Parti boyna kıvırıyor. Kazanacak bir adayla çıkmalıyız diyor çıksın peki. Ben de buradan teklif ediyorum Meral Hanım çık. Çık da bir göreyim seni. Son seçimde adaylığını koydun yüzde 7 alamadın be. Partisi 9,98 aldı kendisi yüzde 7'de kaldı." ifadelerini kullandı.

Okuyan "O masayı dağıttığı anda ben başkalarını bilmiyorum kendi adıma konuşuyorum. Sayın Meral Akşener ile ilgili çok gizli belgeler var dosyalar var. Konuşacak çok şey var. Konuşturtmasın beni." dedi..

Yaşar Okuyan, elindeki belgeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da verdiğini açıkladı.

İşte Yaşar Okuyan'ın o açıklamaları: 

 

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

'CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili belgelerin olduğu bir dosya verdim' diyen Yaşar Okuyan'ın açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "Bu iddialar doğru değil. Okuyan bana Sayın Akşener’le ilgili bir dosya vermedi" dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Meral Akşener masayı dağıtırsa, kendisiyle ilgili söyleyeceklerim ve belgelerim var" dedi. Kanal İzmir TV'de katıldığı programda konuşan Yaşar Okuyan "Kılıçdaroğlu'na ben bunu 1 sene önce masa kurulurken söyledim. 3 gün önce de hatırlattım ve ona bir dosya verdim. Meral Hanım ile ilgili bir dosya verdim. O kullanmayacak onu ben kullanacağım" ifadelerini kullandı.

Halk TV'den Fikret Bila, Yaşar Okuyan'ın iddialarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştu. Bila, Kılıçdaroğlu'nun "Bu iddialar doğru değil. Okuyan bana Sayın Akşener’le ilgili bir dosya vermedi. Böyle bir şey yok" dediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu Bila'ya yaptığı açıklamada "Sayın Akşener’le benim aramda bir sorun yok. Liderlerle planladığımız gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Her kesimden bu yapılıyor" dedi. Adaylığına ilişkin olarak ise Kılıçdaroğlu "Adayı 6 lider mutabakatla belirleyecekler. Mutabakat olmazsa olmaz kuralımız" diye belirtti.

İYİ PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Okuyan'ın iddialarına, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Kürşad Zorlu, şunları kaydetti: "Bir müfterinin yalan ve iftiraları sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı arayarak şahsın söz konusu iddialarının tamamen yalan olduğunu ifade etmişlerdir. Ayrıca ilgili müfteri hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyumuzla paylaşmak isteriz."

SUSMASINI İSTEDİ

Ümit Dikbayır Yaşar Okuyan'a "belgeleri açıkla" diyeceğine "Devletini ve milletini seven, düşünen herkes Allah aşkına bu süreçte biraz sussun, Herkes siyaset uzmanı, profesörü oldu, Biraz sabır, az kaldı" ifadeleriyle Okuyan'a susması konusunda çağrıda bulundu..

Yorumlar