Yarın seçim olsa partilerden biri barajın altında ANKET

'Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' diye sorulan vatandaşların yüzde 52'si AK Parti'yi tercih ederken, yüzde 6'sı HDP'yi tercih etti. Sonuçlara göre HDP barajın çok çok altında görünüyor. Partinin oylarındaki düşüşün temel sebebi olarak ise terör örgütüyle arasına mesafe koymaması olarak değerlendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Yarın seçim olsa partilerden biri barajın altında ANKET

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Anayasa değişiklik referandumuna 17 gün kaldı. Referandum öncesi yapılan anketlerden sonuncusu dün ORC tarafından açıklandı. Ankette 'Evet' oylarının yüzde 55 ile 'Hayır' oylarının önünde olduğu görüldü. Aynı şirketin bir başka anketi de genel seçimlerle ilgili oldu. Anayasa değişiklik referandumundan sonra muhtemel bir genel seçimde hangi partilere oy vereceği merak edilen vatandaşlara tercihleri soruldu. Vatandaşların verdiği cevaplarda AK Parti'nin yüzde 52 oranında oy alarak birinci, HDP'nin ise yüzde 6 ile dördüncü parti olduğu görüldü. 

ORC Araştırma şirketi tarafından yapılan anket 36 ilde 2740 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Anketin temel amacı muhtemel bir genel seçimde vatandaşların oy tercihlerini belirlemekti. 

Buna göre ankete cevap veren vatandaşların yüzde 52,4'ü bugün seçim olsa AK Parti'ye oy veririm dedi. 

Aynı ankette yüzde 24'ü CHP'ye oy vermeyi tercih edeceğini belitirken, yüzde 15,2'si MHP'ye, yüzde 6,3 de HDP'ye oy vereceğini ifade etti. 

ORC'nin dün açıkladığı referandum anketinde ise 'Evet' yüzde 55, 'Hayır' ise yüzde 44 olarak çıkmıştı. 

AVRUPA BİRLİ DE SORUDU

Aynı araştırma şirketi, son günlerde gündemin en önemli konuları arasında yer alan Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri konusunda da bir soru sordu. Türkiye karşıtlığının giderek yükseldiği, Türk bakanların sınır kapılarından çevrildiği Avrupa Birliği'ne vatandaşların güveni ve isteği büyük oranda düşmüş durumda. ORC tarafından AB ilgili fikri sorulan vatandaşların yüzde 83,9'u Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinden yana olmadığını söyledi. Bu oran son yılların rekoru sayılabilir. 

Yorumlar

Alı ihsan MHP %15 oy alacakmış. Buna inanan bu ankete de inanır.