Yarın kandil gecesi mi?

Yarın kandil gecesi mi sorusu Miraç Kandili'nin yaklaştığını ancak tam olarak ne zaman olduğunu bilmeyen vatandaşların kafasını meşgul ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yarın kandil gecesi mi?

Yarın kandil gecesi mi veya Miraç Kandili ne zaman yarın akşam mı soruları bu aralar sıklıkla dile getiriliyor. İşte kafaları meşgul eden sorunun cevabı: 

Müslümanlar için mübarek olarak kabul edilen kandil gecelerinden ikisi bu yıl Miladi takvimle Mart ayına denk geliyor. 

İlk olarak bu ay idrak edilecek mübarek gece Miraç Kandili gecesidir. Miraç Kandili için geri sayım başladı.

Müslümanlar heyecanla yılın ikinci kandilini beklemeye başladılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre İslam aleminde Allah'a yükseliş ve arınma olarak kabul edilen Miraç Kandili mart ayında idrak edilecek.

Miraç Kandili 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecek. Yani yarın akşamı diğer güne bağlayan gece Miraç kandili eda edilecek.

Miraç Kandili, 13 Şubat’ta başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Bu gece, Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul ediliyor.

Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir.

Terim olarak Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder.

Olay, Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığından kaynaklarda daha çok “isrâ ve mi‘rac” şeklinde geçerse de Türkçe’de mi‘rac kelimesiyle her ikisi de kastedilir.

İŞTE 2021 YILI KANDİL GÜNLERİ

10 Mart: Miraç Kandili

27 Mart: Berat Kandili

17 Ekim: Mevlid Kandili

 

Yorumlar