Yarın Cuma namazı kılınacak mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cuma namazıyla ilgili bir açıklama geldi mi, yarın Cuma namazı kılınacak mı? İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Yarın Cuma namazı kılınacak mı?

Yarın Cuma namazı kılınacak mı sorusu bugün Müslümanlar tarafından merkla soruluyor; çünkü Ramazan ayının ilk iki haftasını kapsayacak şekilde Teravih namazları yasaklanmıştı. Bu nedenle birçok vatandaş "Yarın Cuma namazı kılınacak mı?" şeklind emerakla soruyor. 

Cuma namazıyla ilgili açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamasında bulabiliriz. 

Erbaş, bu ramazanın da salgınının gölgesinde geçirildiğini ancak camilerde beş vakit namaz ile cuma namazının kılınabildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Camilerde salgınla mücadelede insanımız o kadar tedbirli ki zaten temizlik olmadan Müslümanlık olmaz, temizlik olmadan camiye gidilmez. Bütün bunlara rağmen biz dedik ki mademki son zamanlarda vakalarda bu kadar artış oldu, milletimize yardımcı olalım, teravih namazlarımızı evde kılalım. Farz namazlarımızı, cuma namazımızı camilerde, bu tedbirlere riayet ederek kılalım dedik. Allah razı olsun milletimiz anlayışla karşıladı. Ramazanın ortasından sonra vaka sayıları aşağılara doğru düşerse biz ona göre yeniden bir karar alabiliriz ama milletimizin bu anlayışına, bu ferasetine gerçekten teşekkür ediyorum. Yeter ki bu virüs, bir insana daha bulaşmasın."

Özetlersek Cuma namazı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Cuma namazları her zamanki gibi maske ve mesafe kuralına uyularak kılınabilecek.

 

Yorumlar