Yardımsever Gamze Özçelik'ten ders gibi açıklama

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden sonra sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak market ve fırınlara hücum edenlere tepki gösteren Yardımsever Gamze Özçelik'ten ders gibi bir paylaşım geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yardımsever Gamze Özçelik'ten ders gibi açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından dün akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağı esnasında yaşananlar herkesi üzdü. Birçok insan yaşananlara tepki göstererek, 48 saatlik bir yasak için bunca telaşa gerek olmadığını söyledi. Yaşananlara tepki gösterenlerden biri de Yardımsever Gamze Özçelik'ti.

Hayatını yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara yardıma adayan Gamze Özçelik, vatandaşların her yeri yağmalamasına şu sözlerle tepki gösterdi: "Evimizde çay kalmadığında dünkü çayı yeniden demledik. Bu aklıma Afrika'nın çöllerinde, yer sofrasında bir sallama çay poşetini birkaç kişi paylaşmamızı getirdi. Korkmayalım. Yokluğu paylaşmamız bize insan olduğumuzu, aciziyetimizi ve birlik, beraberliği hatırlatır. O yüzdendir yolu hep özleyişim..." dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM EDİYOR

Gamze Özçelik, koronavirüs krizinin yaşandığı bu günlerde ortaya çıkan duruma kayıtsız kalmayarak harekete geçmişti. Özelik, yaptığı paylaşımda "Bugünleri devletimiz, sağlık çalışanlarımız ve tüm insanımızla birlik olarak atlatacağız inşallah. Bu zor günlerde Umuda Koşanlar Derneği olarak işsiz kaldığını, kirasını ve faturalarını ödemekte zorlandığını tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimiz için ilk etapta 600 bin TL olan ön bütçeyi ayırdık. Bağışçılarımızın desteği ile çok daha artacağını düşündüğümüz bu yardımın tüm kardeşlerimize umut olması duasıyla yola çıktık. Önümüzdeki birkaç güç içinde işleyişini duyuracağımız çalışma için beklemede kaldın" demişti.

 

Yorumlar