Yapı Kredi, "FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi"nde

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, "FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi"ne girdi. Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi, Londra Borsası'nın sahipliğindeki önde...

Google Haberlere Abone ol
Yapı Kredi, "FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi"nde

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, "FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi"ne girdi.

Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi, Londra Borsası'nın sahipliğindeki önde gelen küresel endeks ve veri sağlayıcısı FTSE Russell'ın bu sene ilk kez hayata geçirdiği "FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi"nde yer aldı.

FTSE4Good, sorumlu yatırım yapmaya önem veren kurumların kaynak olarak aldıkları dünya çapında önemli endeks serilerinden biri olarak kabul görüyor.

Finansal kurumların, yatırım kararları içerisine çevresel, sosyal ve yönetişim kriterlerini almalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen endeks, kurumların bu kriterlerde gösterdikleri performansı değerlendiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, sürdürülebilirlik alanında kararlı adımlarla ilerlediklerini belirterek, sürdürülebilirliğin sağlıklı ve dengeli büyüme, topluma kalıcı hizmetlerde bulunabilme adına kendileri için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Açıkalın, şunları kaydetti:

"Yapı Kredi olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda sürdürülebilir olmak en öncelikli hedefimiz. Kurum olarak sürdürülebilirlik prensiplerinin tüm çalışma alanlarımıza entegre edilmesi amacıyla çalışmalarımızı gerçekleştirirken, faaliyetlerimizin takibi ve ölçülebilirliği konusuna da çok dikkat ediyoruz. 2010 yılından beri, Global Reporting Initiative'in (GRI) en güncel sürdürülebilirlik raporlama standartlarıyla hazırladığımız sürdürülebilirlik raporumuz da bunun bir göstergesi.

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alan 43 şirketten biri olarak, FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne seçilmemizi de çevresel, sosyal ve yönetsel alanlardaki güçlü uygulamalarımızın bir göstergesi olarak kabul ediyoruz. Kurum olarak önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik esasıyla faaliyetlerimize yön vermeye ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz."

Yorumlar