Yanığa ne iyi gelir, ne sürülür?

Ev kazalarının başında yanıklar gelir. Peki yanığa ne iyi gelir, ne sürülür? Yanık karşısında ne yapılması gerektiğini bilmek önem taşır. İşte evde yanığa iyi gelecek doğal yöntemler. Hem acısını dindirecek hem de iz kalmasını önleyecek yanık tedavisinde doğal yöntemler yazımızda.

Google Haberlere Abone ol
Yanığa ne iyi gelir, ne sürülür?

Ev kazalarının başında yanıklar gelir. Peki ilk acısını almak ve iz kalmasını önlemek için doğal olarak neler yapmak gerekir. Hepimizin başına gelebilecek yanığa karşı doğal tedavi yöntemleri, yanığa ne iyi gelir, ne sürülür gibi soruların cevabı yazımızda.

Yanık cilt derisini derinden etkiler ve derideki canlı hücrelerin ölümüne sebep olur. Çoğu zaman ev kazası olarak karşımıza çıkan yanık sorununa evde bulunan malzemeler ile müdahale edebilriz. İşte yanığa karşı iyi gelen doğal malzemeler. 

Yanık 1,2,3 ve 4. derece olmak üzer. 4 eşittir. Evde karşılaşılan yanıklar genellikle 1 ve 2. derece yanık olur.

Yanık Dereceleri

Birinci derecede yanık: Ev kazalarında en çok karşılaşılan yanık tipidir. Cildin üst tabakasını etkiler. Evde doğal yöntemlerle çabuk geçer ve iz bırakmaz.

İkinci derecede yanık: Cildin üst yüzeyinde kabarcıklar meydana getirir. 

Üçüncü derecede yanık: Cildi ciddi oranda şişirir ve siyah lekeler oluşur. Hastanede tedavi gerekir.

Dördüncü derecede yanık: Deriyi ve alt tabakalarını da etkileyen yanık çeşitidir. Çok ciddididir. Acil müdehale gerektirir.

Yanığa ne iyi gelir?

Birinci ve ikinci derece yanık ile karşı karşıya kaldıysanız evde doğal malzemeler ile tedavi edebilirsiniz. İşte yanığa ne iyi gelir, yanığa ne sürülür gibi soruların cevapları.

Aloe vera

Yanığa aloe vera sürülür. Aloe Vera bitkisi antienflamatuvardır ve doku iyileştirici özelliği vardır. Yaprağını kırarak yanan yerin üzerine içindeki jeli sürün hem ağrıyı alacak hem de leke kalmasını önleyecektir..

Çiğ patates

Yanık sonrası çiğ patatesi ortadan bölerek cilde sulu yeri gelecek şekilde yerleştirin ve bekleyin kabarmasını önleyecek ve iz kalmasının önüne geçecektir. 15 dakika kadar beklemeniz önerilir.

Bal

Doğal bal yanığa iyi gelir. Antiflamatuar olan balı yanık üzerine sürün ve bekleyin. SArgı bezi yardımı ile sarabilir ve pansuman şeklinde satte bir değiştirebilirsiniz.

Sirke

Yanan yerin mikrop kapmasını önler. Ağrıyı dindirir. Pamuk ya da peçete yardımı ile tampon yapabilirsiniz.

Yumurta akı

Yumurta akı cildin hızlıca kendini yenilemesini sağlar. Yumruta akını direk yanan bölgeye uygulayabilirsiniz. Kurudukça yenileyin.

Siyah çay

Siyah çay içinde tanin maddesi bulundurur. Bu madde tahrişi önler ve acıyı dindirir. Siyah çay poşetini soğuk suda beklettikten sonra yanan bölgeye tampon yapabilirsiniz.

Yorumlar

vvv bence en iyisi bal