Yangınları kim çıkarıyor? Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınları kimin çıkardığına yönelik ilk kez değerlendirmede bulundu. Erdoğan, bu konuyla ilgili ilk açıklamasında, terör örgütlerini işaret ederek, "Bazı emarelere ulaşıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yangınları kim çıkarıyor? Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Orman yangınlarında terör şüphesi) Böyle bir irtibat tespit edersek ki şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek, gereğini yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla’da yaptığı incelemelerin ardından halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacak, orman varlığımıza tekrar kazandıracağız." dedi.

Uçak sayısını çeşitli ülkelerden gelen desteklerle artırdıklarını belirten Erdoğan, "Başta Rusya olmak üzere İran ve Ukrayna'dan gelenlerle yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16'yı buldu. 5 helikopterimiz noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, şöyle devam etti: "(Orman yangınlarında terör şüphesi) Böyle bir irtibat tespit edersek ki şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek, gereğini yapacağız."


 

Yorumlar