Yangında yaralanan genç kadını vatandaşlar kurtardı

Çankaya'da bir binanın giriş katındaki dairede çıkan yangına ilk müdahaleyi yapan çevre sakinleri, başından yaralanan ve dumandan etkilenen kadını kurtarıp hastaneye kaldırılmasını sağladı.

Google Haberlere Abone ol
Yangında yaralanan genç kadını vatandaşlar kurtardı

Ankara'da bir binanın giriş katındaki dairede çıkan yangında yaralanan ve dumandan etkilenen genç kadın, alevlere ilk müdahaleyi yapan vatandaşlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Çankaya ilçesi Bahçelievler Mahallesi 53. Sokak'ta bir binanın giriş katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine gelerek inceleme yapan polis ekipleri, evde bulunan bir kadının kendi imkanlarıyla yangını söndürdüğünü söylemesi üzerine olay yerinden ayrıldı.

Bir süre sonra aynı adreste yeniden yangın çıktığının bildirilmesinin ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Daireden gelen yardım çığlıklarını duyan çevre sakinleri, ekipler gelinceye kadar kendi imkanlarıyla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Eve giren vatandaşlar, başından yaralanan ve dumandan etkilenen genç kadını baygın halde dışarı çıkardı.

Yangın, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülerek soğutma çalışması yapıldı. Evde misafir olarak kaldığı ve yalnız olduğu öğrenilen Ece isimli genç kadın ise sağlık ekiplerince çevredeki bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

"Büyük panik yaşadık"

Yaralıyı kurtaran çevre sakinlerinden Dilan Bedirhanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duyduğu çığlıklar üzerine evinin penceresinden baktığını ve bu sırada yan binanın giriş katından alevlerin yükseldiğini gördüğünü söyledi.

Annesini uyandırarak hemen yardıma koştuklarını, içeri girdiklerinde ise dumandan etkilenmiş genç bir kadını yaralı bulduklarını belirten Bedirhanoğlu, bu sırada bayılan kadını diğer vatandaşların yardımıyla dışarı çıkardıklarını anlattı.

Dilan Bedirhanoğlu'nun annesi Neriman Bıyıklı ise olay sırasında büyük panik yaşadıklarını ve yangın tüpleriyle alevleri söndürmeye çalıştıklarını ifade etti.

İtfaiye ekipleri evde hasara yol açan yangının çıkış nedenini belirlemek için incelemelerde bulundu. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar