Yanan otobüse binmekten son anda vazgeçmiş

- Çorum'un Osmancık ilçesinde tıra çarparak alev alan yolcu otobüsüne binmekten son anda vazgeçtiğini söyleyen Saliha Çoban, olaya da şahit oldu - Çoban: - "O firmadan bilet almaktan son anda vazgeçtik. Yanan otobüs firması ile peş peşe İstanbul'dan Tokat'a gelmek için yola çıktık. Yolda otobüsün yandığını gördük"

Google Haberlere Abone ol
Yanan otobüse binmekten son anda vazgeçmiş

TOKAT (AA) - Çorum'un Osmancık ilçesinde tıra çarparak alev alan yolcu otobüsüne binmekten son anda vazgeçen Saliha Çoban, olaya da şahit oldu.

Çoban , AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce yakınlarını ziyaret için İstanbul'a gittiğini, dün akşam memleketine dönebilmek için önce, bu sabah Çorum'un Osmancık ilçesinde tıra çarparak alev alan yolcu otobüsünden bilet almaya karar verdiğini, ancak daha sonra vazgeçerek başka bir firmadan bilet aldığını anlattı.

"Yanan otobüs firması ile peş peşe İstanbul'dan Tokat'a gelmek için yola çıktık." diyen Çoban, gece yarısı söz konusu otobüs ile aynı yerde mola verdiklerini belirtti.

Otobüsün yandığını gördüklerini ifade eden Çoban, şunları söyledi:

"Yanan otobüs firması bizden 10-15 dakika önce mola yerinden ayrıldı. Sabah saat 05.00'e yakın zamanda Osmancık ilçesi yakınlarında karşıdan bir baktık, otobüs yanıyor. Muavin Ali Bey 'Kamyon yanıyor' dedi. Yolcular da 'Koşalım bir bakalım' dediler. Herkes bir telaş ile arabadan indiler. Gittiler oraya, otobüsmüş yanan. Ali Bey koşarak geldi, 'Amcam yanıyor, bütün yolcular yanıyor. Hiç kimse kurtulamadı' dedi. Feryat figan. Olay yerine 400 kişi toplanmıştı. Hiç kimse yardım edemiyor. Alevler çok fazla, her yanı sarmıştı. Otobüs cayır cayır yanıyor. Büyük patlama olur diye kimse yanaşamıyor. Bir saat millet bir şey yapamadı."

Yaşanılanın çok üzücü olduğunu dile getiren Çoban, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol da "Çok üzgünüz. Yastayız. Otobüste ilçemizden 6 yolcu bulunmakta. Biz de Çorum'un Osmancık ilçesine gidiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar