Yamaç paraşütü: Cross Country Uluslararası Mesafe Yarışı

- Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen organizasyon ödül töreniyle sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Yamaç paraşütü: Cross Country Uluslararası Mesafe Yarışı


TOKAT (AA) - Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışı, Tokat'ın Turhal ilçesinde tamamlandı.

Hava muhalefeti nedeniyle bugünkü programı iptal edilen organizasyonda ilk üç günde derece elde eden sporculara düzenlenen törenle kupa ve ödülleri verildi.

Beş ülkeden 60 sporcunun katıldığı yarışmalar sonucunda genel klasmanda birinciliği Gaziantep Üniversitesi Havacılık Kulübünden Barış Çelik, ikinciliği aynı kulüpten Metin Kavuncu, üçüncülüğü ise yarışmaya Finlandiya'dan katılan Jari Katajamaki elde etti.

Takımlar kategorisinde ise Gaziantep Üniversitesi Havacılık Kulübü birinci, ODTÜ Havacılık Kulübü ikinci, Yıldız Teknik Üniversitesi Havacılık Kulübü de üçüncü oldu.

Kadın pilotlar kategorisinde Gaziantep Üniversitesi Havacılık Kulübünden Büşra Yıldızhan birinciliği kazandı. Esra Erdoğan, Şeyda Kervan ve Ayşenur Katırcı'nın ikinciliği paylaştığı yarışmada Gamze Erdoğmuş ise üçüncü sırayı aldı.

Sporculara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlhan Kurtul, Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Saçtı ile Turhal Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Başdemir tarafından verildi.

Yorumlar