Yalova'da engellilerin plajda kullandığı platforma zarar verildi

- Belediye Başkanı Vefa Salman: "Bu gençlerin, ağırlığı 500 kiloyu bulan demir platformu kırarak sırf yüksekten atlamak istedikleri için kullanmaları tam bir duyarsızlık örneği"

Google Haberlere Abone ol
Yalova'da engellilerin plajda kullandığı platforma zarar verildi

YALOVA (AA) - Yalova'da, engellilerin denize girebilmelerini sağlamak amacıyla şehir merkezindeki Akasya Plajı'na yaptırılan demir platforma kimlikleri belirsiz 15 genç tarafından zarar verdiği bildirildi.

Belediye Başkanı Vefa Salman, yazılı açıklamasında, engelli vatandaşların tekerlekli sandalye veya koltuk değnekleriyle denize rahatça girip çıkılabilmesi için kullanılan demir platformun 15 gencin hedefi olduğunu belirtti.

Vatandaşların, denize girmek isteyen gençlerin demir platformu kırarak metrelerce sürüklediğini, gereğinin yapılması için kendilerinden yardım istediğini ifade eden Salman, şunları kaydetti:

"Yalova'da ikamet eden veya kentimizi ziyarete gelen özel insanların plajlarımızdan rahatça faydalanabilmeleri adına yaptırdığımız engelsiz plajın saldırıya uğraması beni ziyadesiyle üzdü. Görgü tanıklarının belirttiğine göre, denize girmek isteyen 15 genç tarafından özel insanların tekerlekli sandalye veya koltuk değnekleriyle denize rahatça girip çıkılabilmesi için kullanılan demir platform kırılarak, metrelerce ileriye atılmış. Bu gençlerin, ağırlığı 500 kiloyu bulan demir platformu kırarak sırf yüksekten atlamak istedikleri için kullanmaları tam bir duyarsızlık örneği. Gençlerimiz unutmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bizlerin görevi özel insanların yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını kolaylaştırmaktır. Onlara zarar verici hareketlerde bulunmamaktır. En kısa sürede özel insanlarımız için yaptırdığımız platformu yenileyerek tekrar hizmete açacağız."

Yorumlar