Yalova'da Alman kadının öldürülmesine ilişkin dava

- Çınarcık ilçesinde, Almanya vatandaşı Rita Darı Winkler'in öldürülmesiyle ilgili tutuklu iki sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Yalova'da Alman kadının öldürülmesine ilişkin dava

YALOVA (AA) - Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Almanya vatandaşı 39 yaşındaki Rita Darı Winkler'i öldürdükten sonra cesedi Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde beton dökerek evin bodrum katına gömdüğü iddia edilen kişi ile ona yardım etmekten tutuklanan kardeşinin yargılanmasına devam edildi.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "ruhsatsız silah taşıma" ve "yağma" suçlarından tutuklu bulunan sanıklar Ali Kemal Seyhan ile kardeşi Hüseyin Muharrem Seyhan, Metris Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanıkların avukatlarıyla yakınları salonda hazır bulundu.

Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık Ali Kemal Seyhan, Rita Darı Winkler ile 5 yıl önce Almanya'da tanıştığını ve gönül ilişkisinin bulunduğunu söyledi.

Winkler ile ilişkisinden dolayı eşiyle arasının açıldığını belirten Seyhan, bundan sonraki süreçte ailesiyle olmak istediğini fakat Winkler'in yaşananları anlatmakla kendisini tehdit ettiğini söyledi. Seyhan, mecburiyetten görüşmeye devam ettiğini anlattı. Türkiye'ye iş için gidip geldiğini ifade eden Seyhan, son geldiğinde Winkler ile annesinin Çınarcık ilçesinde bulunan yazlığına gittiklerini, burada 3-4 gün kaldıklarını aktardı.

İstanbul'a gittiklerini ve kavga ederek Çınarcık'a döndüklerini belirten Seyhan, yazlıkta sinirlenen Winkler'in gece geç saatlerde evden çıktığını söyledi. O günün ertesinde Gölcük'teki kardeşi sanık Hüseyin Muharrem Seyhan'ın evinde kaldığını aktaran Seyhan, şöyle devam etti:

"Saat 01.30 sıralarında Winkler beni arayarak yanıma taksiyle geldiğini söyledi. Sonrasında Çınarcık'a geçtik. Çınarcık'taki yazlıkta tartışmaya devam ettik. Winkler, evde kalan eşyalarını topladı. Bu sırada dolapta bulunan sandığın içindeki ruhsatsız tabancayı alan Winkler, intihar edeceğini söyleyerek silahı kafasına doğrulttu. Silahı sonra bana doğrulttu. 'Ver silahı kendimi öldüreyim' dedim. Silahı elinden almak için hamle yaptım ve aldım. O sırada silahı geri almak için çalışırken birden tabanca ateş aldı. Bir ya da iki kez silah patladı. Karnından vuruldu. Bu sırada şok yaşadım. Dışarı çıktım, sigara içtim. 15 dakika, yarım saat sonra geri göndüm. Belki bayılmıştır diye yüzüne su serptim."

Seyhan, daha sonra cesedi bahçede bulunan varile koymaya çalıştığını, sığmayınca bacaklarını kestiğini, böylece varile sığdığını söyledi. Seyhan, ardından yakındaki bir inşaattan el arabasıyla 3-4 kez harç alıp üzerine dökerek varili kapattığını anlattı.

Bir gün sonra varili taşımak için forklift getirdiğini bu sırada Çınarcık'a gelen kardeşi Hüseyin Muharrem Seyhan ve inşaat işçilerine varilden heykel yapacağını söylediğini aktaran Seyhan, şunları kaydetti:

"Ben berberim ama sanattan biraz anlıyorum. Bu yüzden böyle dedim. Varili kamyonete yükledik. Evde kırılan sandalye ayaklarını da kamyonete yükledik. Daha sonra Halıdere'ye geçtik. Bir benzincide durduk. Kardeşim ve kamyonet şoförünü yemek yemeleri için bıraktım. Sonra ben Fevzi ismindeki arkadaşımın dükkanına giderek varili indirdim. Fevzi burayı satmak istiyordu. Ben, 'Deposu da bulunan bu dükkanı satmayın. Üstünü showroom altını da depo olarak hazırlayacağım' demiştim. Bu nedenle o dükkana götürdüm. İşçilere deponun altında su geldiğini, bunun nereden geldiğini bulmak için deponun altını kazdırdım. Kardeşime de depoda rutubetin giderilmesi için beton dökeceğimi söyledim. Kardeşim çevreyi tanıdığı için burada çalışan işçileri getirmeye geliyordu. Kardeşimin olanlardan haberi yoktu. Depoya varili koyduktan sonra üzerine bir kısım betonu ve toprağı döktüm. Daha sonra gelen işçiler betonun tamamını döktüler. Mahkemeden ve hepinizden özür dilerim."

Diğer sanık Hüseyin Muharrem Seyhan ise suçsuz yere 20 aydır hapiste olduğunu ileri sürerek, "Tahliyemi talep ediyorum. Kardeşimin Allah belasını versin. Hiçbir suçum olmamasına rağmen burada tutuluyorum. Ailem perişan. Kaçmadım. Arabalarla, otobüslerle emniyete gittim ifade verdim. Yerleri ben gösterdim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Antalya'da kuaförlük yapan Alman Rita Darı Winkler'den, 10 Mart 2016'da İstanbul'da kaldığı otelden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. İstanbul emniyetinin yürüttüğü soruşturma kapsamında Winkler’in erkek arkadaşı Ali Kemal Seyhan'ın ifadesi alınmıştı.

İfadesinde, ilişkisinin olduğu Winkler ile Çınarcık'a gidip geldiklerini söylediği öğrenilen Seyhan, serbest bırakılmıştı. Seyhan, kalp hastalığı için ameliyat olacağını belirterek Almanya'ya gitmişti. İstanbul’da kaybolduktan sonra, vahşi bir cinayete kurban gittiği belirlenen Winkler'in katil zanlısı olarak Ali Kemal Seyhan için "yakalama kararı" çıkarılmıştı.

Winkler'i öldürdükten sonra cesedi Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde beton dökerek evin bodrum katına gömdüğü iddia edilen Seyhan, Türk güvenlik güçlerine teslim edilmişti. Cinayette yardımcı olduğu iddiasıyla kardeşi Hüseyin Muharrem Seyhan da tutuklanmıştı.


Yorumlar