Yalan söyleyen yüzücüler adına özür

ABD Olimpiyat Komitesi, soyuldukları konusunda yalan söyleyen yüzücüler adına özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Yalan söyleyen yüzücüler adına özür


ABD Olimpiyat Komitesi (USOC), 2016 Rio Olimpiyatları sırasında soyulduğu konusunda yalan söyleyen, olimpiyat ve dünya şampiyonu Ryan Lochte'nin de aralarında bulunduğu 4 yüzücü adına özür diledi.

USOC'tan yapılan açıklamada, 2016 Olimpiyatları'nın ev sahibi Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ve halkından özür dilenerek, "Sporcularımızın sergilediği bu kabul edilemez davranış, USOC'un değerlerini temsil etmiyor." ifadesi kullanıldı.

Bu arada yüzücüler hakkında çıkarılan ülkeden çıkma yasağı da kaldırıldı.

Brezilya polisi, olimpiyatlarda 6, dünya şampiyonalarında 18 altın madalyası bulunan ABD'li yüzücü Ryan Lochte ile takım arkadaşları Jimmy Feigen, Jack Conger ve Gunnar Bentz'in, 14 Ağustos'ta Rio'da soyuldukları iddiası hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, iddiaların uydurma bir hikayeden ibaret olduğu açıklamıştı.

Polis, yüzücülerin, Barra da Tijuca bölgesindeki bir benzin istasyonunda durduğu ve aralarında birinin dışarıdaki tuvaletin kapısını açmaya çalıştığı ancak kilitli olan kapının zorlandıktan sonra kırıldığını belirtmişti. Orada bulunan güvenlik görevlisinin de sporcularla yüz yüze geldiği ve silahını asla onlara doğrultmadığı, ardından olay yerine ulaşan benzin istasyonu yöneticisinin, bir müşterinin tercümanlığı yardımıyla sporculardan kırılan kapının parasını istediği bildirilmişti.

Lochte, olaya ilişkin ABD basınına yaptığı açıklamada, "Silahlarını bize doğrulttular ve yere yatmamızı söylediler. İtiraz ettim ama kafama silah dayanınca direnmedim. Paramı, cüzdanımı ve kişisel eşyalarımı aldılar." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar