Yahudi işgalciler silah zoruyla Mescid-i Aksa'da

Bir grup Yahudi yerleşimci, matem günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Google Haberlere Abone ol
Yahudi işgalciler silah zoruyla Mescid-i Aksa'da
Kudüs'te bir grup Yahudi yerleşimcinin, Süleyman Mabedi'nin yıkılışının anıldığı "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani, 265 kişilik bir grubun, "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini belirtti.

Kesvani, Aksa'nın avlusuna giren Yahudi yerleşimcilerin dini ritüellerde bulunması üzerine Aksa muhafızlarının müdahalede bulunduğunu, İsrail polisinin yerleşimcileri avludan dışarı çıkarmak zorunda kaldığını ifade etti.

İsrail polisinin kontrol noktalarında konuşlanarak sıkı güvenlik önlemleri aldığı ve Eski Şehir olarak bilinen Kudüs'ün sur içi bölgesinde bazı yolları kapattığı kaydedildi.



1948 Filistin İslami Hareket Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib ve Mescid-i Aksa'nın eski Müdürü Nacih Bekirat gibi önemli şahsiyetler, son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda Filistinlileri Aksa'da nöbet tutmaya çağırmıştı.

Bir grup Yahudi yerleşimci de sosyal medyada Süleyman Mabedi'nin yıkılışının anıldığı "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla Aksa'ya girme çağrısında bulunmuştu.

Yahudilerin Süleyman Mabedi olarak adlandırdığı, Kudüs'teki ilk Yahudi tapınağı M.Ö. 586 yılında Babil Kralı Nebukadnezar tarafından ateşe verilip yıktırılmıştı. Söz konusu tapınağın Mescid-i Aksa sınırları içerisinde bulunduğunu iddia eden Yahudiler, 1967'den bu yana yürüttükleri kazı çalışmalarına rağmen mabedin buradaki varlığını kanıtlayamadı.

Yorumlar