Yabancı yatırımcının Kırgızistan'a ilgisi azaldı

- Kırgızistan'a geçen yılın ocak-aralık döneminde yapılan doğrudan yabancı yatırım 654 milyon 800 bin dolara geriledi

Google Haberlere Abone ol
Yabancı yatırımcının Kırgızistan'a ilgisi azaldı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'a yapılan doğrudan yabancı yatırımların 2016'nın ocak-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 azalarak 654 milyon 800 bin dolara gerilediği bildirildi.

Kırgızistan Milli İstatistik Komitesinin 2016 yılı ocak-aralık dönemine ilişkin verilerine göre, ilgili dönemde ülkeye gelen doğrudan yatırımlar; finansal aracılık ve sigorta sektöründe yüzde 2,3, yeraltı kaynaklarının keşif ve üretiminde 3,6, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründe ise yüzde 1,9'luk azalış kaydetti.

Ülkeye yapılan doğrudan yabancı yatırımların 2016'nın ocak-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 azalarak 654 milyon 800 bin dolara gerilediği bildirildi.

Söz konusu dönemde, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri dışından Kırgızistan'a yapılan yatırımlar da yüzde 2,2 gerilerken, komşu Kazakistan’dan gelen doğrudan yatırım oranı yüzde 8,9'luk artış gösterdi.

BDT dışındaki ülkeler arasında Kırgızistan’a en çok yatırım yapan yine komşu Çin olurken, Çin'in yatırımlarında yüzde 39'luk düşüş yaşanması dikkati çekti.

Kırgızistan'da yeraltı kaynaklarının keşfine yatırım yapan İngiltere, altın üretiminde bulunan Kanada, inşaat ve imalata yatırım yapan Türkiye'nin yatırımlarında da önemli düşüşler görüldüğü bildirildi.

Yorumlar