Yabancı gazeteciler halk oylaması sonuçlarını izliyor

Yabancı basın mensupları, BYEGM ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle kurulan "Referandum 2017 Basın Merkezi"nden halk oylaması sonuçlarını takip etmeye başladı

Google Haberlere Abone ol
Yabancı gazeteciler halk oylaması sonuçlarını izliyor

Yabancı basın mensupları anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yoğun ilgi gösterirken, akredite olan 500'ü aşkın yabancı gazeteci halk oylaması sonuçlarını "Referandum 2017 Basın Merkezi"nden takip etmeye başladı.

Yabancı basın mensupları, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Anadolu Ajansı (AA) iş birliğiyle Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da kurulan "Referandum 2017 Basın Merkezi"nden halk oylaması sonuçlarını izliyor.

Merkezde AA'nın halk oylaması sonuçlarına ilişkin anlık verilerinin paylaşılmasıyla yabancı basın mensupları, ilk verileri takipçilerine ulaştırmaya başladı.

BYEGM'den alınan rakamlara göre, halk oylamasını takip etmek için Türkiye'deki yerleşik yabancı basın mensuplarıyla birlikte 517 yabancı basın mensubu akredite oldu.

Yurt dışından yalnızca halk oylamasını takip etmek için gelen gazetecilerin sayısı ise 233'e ulaştı.

Türkiye'deki halk oylamasına en büyük ilgiyi ABD basını gösterirken, bu ülkeden 32 basın mensubu akredite oldu. ABD'yi 30 gazeteci ile Almanya, 25 basın mensubuyla İngiltere takip etti. Japonya ve Rusya'dan ise 15'er gazeteci akredite oldu.

Halk oylaması sonuçlarını BYEGM'de takip eden yabancı gazetecilere, "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık Programı", "Türkiye Seni Bekliyor", "Ayın Tarihi", 4 dilde yayımlanan "Aynalı Tüfek" belgeseli ve "15 Temmuz Temalı Yılbaşı Tebrik Kartı" gibi kitapçık ve broşürler sunuldu.

Yorumlar