Yaban hayvanları için ekolojik viyadükler geliyor

- Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu: - "Çevre yolu üzerinde inşa edilen ekolojik köprüden sonra şimdi de ekolojik viyadükler için çalışmalar başladı. Bu çalışmalar sonunda Kuzey Marmara Çevre Yolu'nun geçtiği güzergahta bulunan 25 viyadüğün altı yaban hayvanları için rehabilite edilecek"

Google Haberlere Abone ol
Yaban hayvanları için ekolojik viyadükler geliyor

ANKARA (AA) - Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, çevre yolu üzerinde inşa edilen ekolojik köprüden sonra şimdi de ekolojik viyadükler için çalışma yaptıklarını belirterek, bu çalışmalar sonunda Kuzey Marmara Çevre Yolunun geçtiği güzergahta bulunan 25 viyadüğün altının yaban hayvanları için rehabilite edileceğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Kuzey Marmara Otoyolunda inşa edilen Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsünden sonra, bu defa da otoyolda inşa edilecek viyadüklerin altının yaban hayvanları için rehabilite edilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kuzey Marmara Çevre Yolu etrafındaki yaban hayatının devamlılığının sağlanmasının önemine işaret eden Eroğlu, güzergahtaki 25 viyadüğün altının rehabilite edileceğini bildirdi.

Çalışmalarla viyadük altındaki tabii ortamın geri kazandırılacağını, bu sayede yaban hayatının sürekliliğinin ve yaban hayvanlarının geçiş kolaylığının sağlanacağını belirten Eroğlu, beslenme için de habitata uygun bitkilerin dikileceğini vurguladı.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman alanlarının parçalanmasına sebep olan yollara uygun üst geçit, alt geçit gibi ekolojik yapıların inşa edilmesi biyolojik çeşitliliğe büyük katkı sağlıyor. Bu sebeple bu tip projeleri diğer otoyol projelerinde de uygulamayı planlanıyoruz."

Yorumlar