Ya İstiklal Ya Ölüm başrol oyuncusu kim?

Ya İstiklal Ya Ölüm başrol oyuncusu kim, nereli, kaç yaşındadır? TRT 1'de bu akşam başlayan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinin oyuncuları arasında en dikkat çeken isim başrol oyuncusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ya İstiklal Ya Ölüm başrol oyuncusu kim?

TRT 1 kanalında bu akşam yayınlanmaya başlayan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk karakterini canlandıran başrol oyuncusu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar:

1. Dünya Savaşı'nın bitmesinden sonra İtilaf Devletleri'nin Türkiye'yi işgal planları kapsamında İstanbul'u işgal etmelerinin ve o dönemlerde Ankara'da yeni hükümet ve Meclis hazırlıkları içerisinde olan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının konu alındığı dizinin oyuncu kadrosu dikkat çekiyor. 

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinin başrolünde oynayan oyuncu İlker Kızmaz'dır. 

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinden bir sahne

 

Peki, İlker Kızmaz kimdir?

İlker Kızmaz'ı Türkiye en son Payitaht Abdülhamid dizisindeki Mehmet Selim Efendi karakteriyle hatırlıyor. Kızmaz, burada Sultan Abdülhamid'in oğullarından birini yani şehzade rolünde oynuyordu. Ancak diziden neden ayrıldığına dair herhangi bir sahne bulunmuyor. İlker Kızmaz daha önce de yine Atatürk rolünde bir filmde oynamıştı. Kızmaz o filmde de "Yarbay Mustafa Kemal" rolünde oynamıştı.

İlker Kızmaz 9 Eylül 1975 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. 

İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamlayan İlker Kızmaz, burada yaşarken tiyatro ile tanıştı. 2002 yılında yayınlanan Aslı ile Kerem, Yeter Anne, Candan Öte gibi dizilerde rol alan oyuncu o yıllar bazı reklam filmlerinde de oynamıştır.

Genç yaşta tiyatro ile tanışan Kızmaz, 2004 yılında tiyatro hayalini devam ettirmek üzere İstanbul'a geldi. Burada Ekol Drama Sanat Evi'nde eğitimine devam etti. Daha sonra Bahçeşehir Üinversitesi oyunculuk eğitimi aldı.

Şimdilerde TRT 1'de Mustafa Kemal rolünde oynayan İlker Kızmaz  7 yıl önce de "Çanakkale 1915" filminde Yarbay Mustafa Kemal rolünü üstlenmiştir.

İlker Kızmaz yine TRT 1'de yayınlanan "Yedi Güzel Adam" dizisinde "Kenan Hoca" rolünde oynamıştı. 

"Benim Adım Gültepe" dizisinde ise "Halil" karakterini canlandırdı. 

Yine 2016 yılında yayınlanan "Tatlı İntikam" isimli dizide "Barış" karakterini canlandırdı.

İlker Kızmaz'ın başarılı performans sergilediği bir diğer sinema filmi ise "Nefes" olmuştu.

Kızmaz, 2008-2010 yıllarında Kanal D kanalında yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihat Önal karakterini canlandırmıştır. Aşk-ı Memnu dizisi ülkemiz haricinde birçok ülkede farklı dillerde yayınlanmıştır. Türk televizyon dizileri izlenme rekorları arasında 73.7 izlenme payı ile ilk sıraya yerleşmiştir.

Yorumlar