Windows 7 ve Windows 8 kullananlara kötü haber

Bilgisayar işletim sistemi Windows 7 ve Windows 8 sürümleri ile ilgili üzücü haber geldi. Üretici firma bu iki sürüme desteğini 10 Ocak 2023 itibariyle kesiyor.

Google Haberlere Abone ol
Windows 7 ve Windows 8 kullananlara kötü haber

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarını üzen haber geldi. Her iki sürümün de desteği 10 Ocak 2023 tarihi itibariyle sona eriyor. Bu işletim sistemlerini kullananlar hiçbir şekilde destek alamayacak. Dolayısıyla bilgisayarları saldırıya uğradıkları zaman güncelleme imkanları da olmayacak. 

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1’in fişini çekmeye hazırlanıyor. Şirket, 10 Ocak 2023 Salı günü (yarın) Windows 8.1 ve Windows 7 için sunduğu desteği sona erdireceğini duyurdu. Peki, Microsoft’un bu işletim sistemi sürümlerinden desteğini kesmesi ne anlama geliyor? Yarından itibaren Windows 7 ve Windows 8.1 ile çalışan cihazlar teknik yardım ve yazılım güncellemesi alamayacak.

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, dünya genelindeki bütün kullanıcılarını Windows 10 ve Windows 11 gibi yeni işletim sistemi sürümlerini kullanmaya yönlendiriyor. Daha eski olan Windows 7 ve Windows 8.1 sürümlerine ise desteğini keseceği uzun zamandır konuşuluyordu. Ancak şimdi bu eski işletim sistemleriyle çalışan cihazlara ne olacağı tartışılıyor. Çünkü yeni güncellemeye geçemeyecek olan kullanıcılar, desteğin kesilmesiyle güvenlik açıklarına maruz kalabilir.

2020 yılında Microsoft, Windows 7 kullanıcılarının güvenlik riskleriyle karşılaşmaması için bu alanda destek vermeye başlamıştı. Şimdi Microsoft’un tüm desteğini bu iki işletim sistemi sürümünden çekmesinin ardından kullanıcıların yapabileceği iki şey var; ya genişletilmiş destek seçeneklerini değerlendirmeleri gerekecek ya da işletim sistemlerini güncelleyecekler. 


 

Yorumlar