Will Smith neden tokat attı, sunucuya neden vurdu, cezası belli oldu mu?

Will Smith neden tokat attı, sunucuya neden vurdu, cezası belli oldu mu? Dünyaca ünlü oyuncu Will Smith, Oscar ödül töreninde eşiyle dalga geçmeye çalışan sunucuya daha fazla dayanamayarak sahneye çıktı ve onu tokatladı.

Google Haberlere Abone ol
Will Smith neden tokat attı, sunucuya neden vurdu?

Will Smith neden tokat attı, sunucuya neden vurdu, cezası belli oldu mu? Oscar ödül törenlerinin bu yılki etabında herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Dünyaca ünlü oyuncu Will Smith, eşiyle dalga geçmek isteyen sunucuya şiddetle cevap verdi. Smith, eşiyle alay etmeye çalışan sunucuyu tokatladı. 

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar (Akademi) Ödülleri 94. kez düzenlendi. ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen ve sunuculuklarını Amy Schumer, Wanda Sykes ve Regina Hall'un yaptığı 94. Oscar Ödül töreni, bu yıl tamamen dolu salonda gerçekleştirildi.

Tüm aile bireyleri işitme engelli olup ailede duyma yetisine sahip tek kişi olan Ruby'nin müziğe olan ilgisini ve daha sonra ailesinin sorumluluğu ile müzik tutkusu arasında kalmasını anlatan dram filmi CODA, gecede en büyük ödüle layık görüldü.

En İyi Film Ödülü'nü alan CODA filminde balıkçı bir babayı canlandıran Troy Kotsur, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'yle Oscar kazanan ilk işitme engelli aktör oldu.

1986 yılında Marlee Matlin, Başka Tanrının Çocukları (Children of the Lesser God) ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı alan ilk işitme engelli oyuncu olarak tarihe geçmişti.

WILL SMITH, CHRIS ROCK'A TOKAT ATTI

Törene, ödüllerden çok sahnede yaşanan tokat sahnesi damga vurdu. Oyuncu Will Smith, sahneye çıkarak komedyen Chris Rock'a tokat attı.

Chris Rock, saç dökülmesine neden olan rahatsızlığı bulunan Jada Pinkett-Smith hakkında "Jada seni seviyorum, GI Joe 2 yakında, sabırsızlıkla görmeyi bekliyorum" şeklinde espri yaptı.

Ünlü komedyenin, Smith'in eşi Jada Pinkett'in saçlarını kazıtmasıyla ilgili espri yapması, Will Smith'i oldukça sinirlendi. Şakalar üzerinde "Karımın adını ağzına alma" diyen Smith, şakanın devam etmesi üzerine sahneye çıkıp Chris Rock'a tokat attı.

Will Smith'in neden tokat attığına dair çeşitli iddialar var. Ancak kamuoyu tarafından yakından bilinen iddiaların en bilinen ikilinin arasının zaten uzun zamandır limoni olmasıydı.

Sunucuyla Will Smith'in arası bir önceki Oscar törenleri nedeniyle bozuktu. 

Daha önce de Will Smith ve karısıyla ilgili kötü şakalar yapan sunucu, onların geçen seferki töreni boykot etmesiyle dalga geçmişti. 

Son törende de onların önceki kararlarına atıfta bulunarak dalga geçmesi bardağı taşıran son damla oldu. 

Öte yandan karısının hastalığını malzeme yaparak komiklik etmeye çalışması da yine Smith'in kızgınlığını artıran bir başka neden olarak görülebilir. 

Yayıncı kuruluş o esnada programın sesini kapattı.

King Richard filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını almak için sahneye çıkan Smith, olaydan sonra gözyaşları içinde "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" dedi ancak Chris Rock'tan özür dilemedi.

Ünlü aktör Bradley Cooper'ın, Smith ile konuşarak onu sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Yaşananların kurgu olma ihtimali konuşulsa da salonda bulunan Vanity Fair yöneticisi Ramin Setoodeh'in Twitter'da, olayın gerçek olduğunu belirtti. Setoodeh mesajında "Bunun olması planlanmamıştı. Bu gerçek" diye yazdı.

Jada Pinkett Smith, geçtiğimiz yıl alopesi adlı hastalık yüzünden saç kaybı yaşadığını ve bu nedenle saçlarını kazıttığını açıklamıştı. Sürekli saç dökülmesi yaşadığı için saçlarını tamamen kazıttığını dile getiren Smith, beyin ameliyatı geçirmediğinin altını çizmişti.

Tıbbi adıyla alopesi areata, halk dilinde saçkıran kişinin saçının ya da kaş, kirpik, sakal gibi diğer tüylerinin kısa bir süre içinde bölgesel olarak aniden dökülmesine deniyor.

TOKATIN CEZASI BELLİ OLDU 

Bu olayın ardından Smith geçtiğimiz günlerde Akademi üyeliğinden istifa ettiğini açıklamış "Yaptığım hareketler şoke edici, acı verici ve bağışlanamaz" demişti.

Bu gelişmelerden sonra Will Smith'in 10 yıl boyunca Oscarlara ve Akademi'nin düzenlediği diğer etkinliklere katılması yasaklandı. Akademi, yaptığı yazılı açıklamada 94. Oscar Ödül Töreni'nin, "Smith'in sahnede gerçekleştirdiği kabul edilemez ve zararlı davranışı yüzünden gölgede kaldığını" aktardı.

Will Smith neden tokat attı, sunucuya neden vurdu, cezası belli oldu mu?
Will Smith neden tokat attı, sunucuya neden vurdu, cezası belli oldu mu?

 

Açıklamada Smith'in yasaklanarak törende sahne alanların ve misafirlerin Akademi'ye güveninin tekrar tazelenmesinin amaçlandığı aktarıldı. Akademi, tokadın gerçekleştiği anda olaya yeterli bir şekilde cevap veremediğini kabul ederek beklenmeyene hazırlıklı olmadıkları için özür diledi.

Aynı zamanda komedyen Rock'a bu olağanüstü şartlarda soğukkanlılığını koruduğu için teşekkür edildi.

Bu kararın ardından Deadline'a konuşan Smith, Akademi'nin kararına saygı duyduğunu açıkladı.

94. OSCAR ÖDÜLLERİ'Nİ KAZANANLAR

En İyi Film Ödülü: CODA

En İyi Yönetmen Ödülü: Jane Campion (The Power of the Dog)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Will Smith (King Richard)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Ariana Debose

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Troy Kotsur

En İyi Uluslararası Film Ödülü: Drive My Car

En İyi Belgesel Ödülü: Summer of Soul

En İyi Film Kurgusu: Dune

En İyi Özgün Senaryo Ödülü: Belfast

En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü: CODA

En İyi Film Müziği Ödülü: Dune

En İyi Animasyon: Encanto

En İyi Kısa Animasyon: The Windshield Wiper

En İyi Görsel Efekt Ödülü: Dune

En İyi Sinematografi Ödülü: Dune

En İyi Kısa Film Ödülü: The Long Goodbye

En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü: The Queen of Basketball


 

Yorumlar