WhatsApp'ın süresi 15 Mayıs'ta doluyor, silinecek

WhatsApp'ın dayattığı sözleşmeyi kabul etmeyenler için tanınan süre 15 Mayıs günü sona eriyor. Peki, bu tarihten sonra ne olacak? WhatsApp hesapları kapatılacak mı?

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'ın süresi 15 Mayıs'ta doluyor, silinecek

WhatsApp tarafından dayatılan yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayanlar için süre 15 Mayıs'ta doluyor. Yeni gizlilik sözleşmesi ile bir süredir gündemde olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcılara onay için sunduğu son tarih olan 15 Mayıs yaklaşıyor.

'Gizlilik ilkesi' koşullarında güncellemeye giden WhatsApp, 8 Şubat'tan itibaren aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerde kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşacağını açıklamıştı. Ancak bu tarih daha sonra 15 Mayıs olarak güncellenmişti.

Sosyal medya holdingi Facebook'un sahip olduğu uygulama, çıkan gizlilik tartışmaları üzerine birçok açıklama yapmış ve mesajların okunmayacağına dair bilgilendirmelerde bulunmuştu.

WhatApp'ın güncellenen gizlilik ilkesine göre, uygulama diğer Facebook şirketlerinden bilgi alacak ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunacak.

Diğer Facebook şirketleri ile paylaşılan bilgiler arasında; hesap kayıt bilgileri (telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, hizmetleri kullanırken diğer kişilerle etkileşim kurma şekliyle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileri, çerezler, konum bilgileri ve IP adresi yer alıyor.

Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılar, WhatsApp'in yeni gizlilik koşullarını kabul etmeseler dahi uygulamayı kullanabilecek.

Yeni düzenlemeyi Türkiye'deki kullanıcılar ise kabul etmek zorunda.

Peki sözleşmeyi kabul etmeyen hesaplara ne olacak?

15 Mayıs'tan sonra metni kabul etmeyen hesaplar 'pasif' olacak.

WhatsApp'ın pasif hesapları 120 gün sonunda silme yetkisi bulunuyor.

Sözleşmenin kabulü için 15 Mayıs'a kadar süre tanıyan WhatsApp, buna onay vermeyen hesapların birkaç gün daha gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebileceğini açıklamıştı.

Ancak kullanıcılar uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak.

Uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak.

Yorumlar