WhatsApp gizlilik sözleşmesi maddeleri

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi maddeleri tepkileri çekmeye devam ediyor. Avrupa ülkelerinde uygulanmayan ancak Türkiye'deki yasal boşluktan faydalanan WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesinde bilgileri Facebook ile paylaşacağını açıkladı. İşte tepki çeken maddeler:

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp gizlilik sözleşmesi maddeleri

Yaklaşık 6 yıl önce Facebook tarafından satın alınan WhatsApp Türkiye'de olduğu dünyanın bütün ülkelerinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması haline geldikten sonra tepki çeken uygulamalara imza atmaya başladı. Son olarak kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacağını açıklaması bardağı taşıran son damla oldu. 

WhatsApp tarafından yayınlanan yeni "Gizlilik İlkesi Sözleşmesi"nde tepkilere neden olan maddeler ve açıklamanın tam metni şöyle:

"Hizmetlerimizin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır. Aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız.

Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur. Hizmetlerimizin ve Facebook şirketi ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler.

WhatsApp, kullanıcıların hangi verilerini toplayabiliyor?

Hesap Bilgileri

Mesajlar

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Toplanan veriler nasıl kullanılıyor?

Yan Hizmetler

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

Kurumsal Etkileşimler

Yorumlar