Whatsapp en çok kullanılan özelliklerden birini kaldırdı

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Whatsapp kullanıcılar tarafından en çok kullanılan özelliklerden birini bu sabah itibariyle kaldırdığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Whatsapp en çok kullanılan özelliklerden birini kaldırdı

300 milyonu bulan kullanıcısı ile dünyanın en çok dikkat çeken uygulamaları arasında yer alan WhatsApp bu sabah itibariyle bir özelliği kaldırdığını açıkladı. 

Dünyanın en çok ilgi gören sosyal medya uygulaması ve mesaj uygulaması WhatsApp kullanıcılar tarafından sevilerek kullanılan toplu mesaj uygulamasını bu sabah itibariyle kaldırdığını duyurdu.

WhatsApp, tarafından yapılan açıklamada uygulamanın amaç dışı kullanılmasından dolayı özelliği kaldırdıklarını belirtti.

Şirket tarafından daha önce uygulamaya konulan özellik şirketler ve bazı kişiler tarafından reklam için kullanılmaya başlandı. 

Kullanıcıların bu durumdan rahatsız olmasından dolayı sosyal medya uygulamasının toplu mesaj özelliği kullanımdan kaldırıldı.

Şirket tarafından yenilenen yazılımda artık toplu mesaj olmayacak. Peki, bu ne anlama geliyor?

Daha önce WhatsApp uygulamasının bu özelliğini kullananlar yeni güncellemeyi indirdikten sonra artık bu özelliği ne yazık ki kullanamayacak.

Bu güncelleme toplu mesaj özelliğinin reklam amacıyla kullanılmasından rahatsız olan kullanıcılar için iyi bir haber iken diğer kullanıcılar bu duruma tepkili.

Öte yandan WhatsApp kullanıcılarının canını sıkan bir diğer özellik ise online olmamaları halinde WhatsApp'ta açık görünmeleri.

Bu durumda yeni yapılan güncellemelerle henüz çözülmüş değil.

Ancak bu hatanın çözülmemesi durumunda sevgililer arasında "Online olduğun halde bana neden cevap yazmadın" tartışmalarına neden olacak gibi duruyor.

WhatsApp bunun içinde çalışmalarını sürdürürken güncelleme yapan vatandaşların Ayarlar kısmından Gizlilik ayarlarını değiştirmesini istedi.

Yorumlar