WhatsApp da Metaverse evrenine entegre oluyor

WhatsApp metaverse evrenine entegre olma yolunda ilk adımını attı. Facebook tarafından önceden duyurulan avatar özelliği WhatsApp'ta da kullanıcılara açılmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp da Metaverse evrenine entegre oluyor

Sanal dünyada yeni gelişmeler hızla ilerlerken metaverse alemine uyum sağlayan platformların sayısı da artıyor. 

WhatsApp, Facebook ile Instagram'ın sahip olduğu "avatar" özelliğini sınırlı sayıdaki kullanıcılarla test etmeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda adını Meta olarak değiştiren ve sanal dünyalara adım atmaya başlayan Facebook, bünyesindeki diğer uygulamaları da metaverse evrenine entegre etmeye başladı.

Bu kapsamda, Instagram ve Facebook uygulaması üzerinden 3 boyutlu avatar oluşturmaya izin veren şirket, şimdi de bu özelliği WhatsApp'a ekleyecek.

Birkaç aydır testler yapan WhatsApp, uygulama üzerinde kişiselleştirebilir avatarlar sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp da Metaverse evrenine entegre oluyor
WhatsApp da Metaverse evrenine entegre oluyor

 

Beklenen özelliğe dair daha önce defalarca kez sızıntı ortaya çıkarken, şirket bu kez güncellemeyi sınırlı sayıda kullanıcıya sunmaya başladı.

WhatsApp Avatarlar, şu anda uygulamanın 2.22.23.8 ve 2.22.23.9 yapı numaralı sürümüne sahip kişiler için kullanılabilir durumda. Yeni özellik eğer sizde aktifse, uygulamanın Ayarlar menüsünde Avatar seçeneğini görebilirsiniz.

WhatsApp, kullanıcılarına video görüşmeleri sırasında da avatar kullanma imkânı sunacak. Kullanıcılar, avatarları gruplar halinde veya bireysel sohbetlerde çıkartma olarak da gönderebilecek.

WABetaInfo tarafından paylaşılan aşağıdaki ekran görüntüsü, video görüşmesi sırasında bir "Avatar'a geç" düğmesi gösteriyor.

Yorumlar