WhatsApp 31 Aralık'tan sonra bu telefonlarda kullanılamayacak

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp 31 Aralık tarihinden itibaren bazı modellere desteğini kaldıracağını duyurdu. Buna göre, açıklanan telefon modellerinde artık WhatsApp kullanılamayacak.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp 31 Aralık'tan sonra bu telefonlarda kullanılamayacak

Facebook bünyesinde hizmet veren dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, 31 Aralık tarihinden itibaren bazı telefon modellerine desteğini kaldıracağını açıkladı.

WhatsApp tarafından alınan ve binlerce kullanıcıyı yakından ilgilendiren kararın ardından bazı WhatsApp kullanıcıları telefonlarını değiştirmek zorunda hissedebilir.

Daily Mail'de yer alan habere göre, dünyaca ünlü mesaj uygulaması WhatsApp, 31 Aralık 2019 itibarıyla destek vermeyi keseceği telefonların listesini duyurdu.

Buna göre, WhatsApp 31 Aralık tarihinden itibaren Windows Mobile ve iOS 7 ve daha altındaki işletim sistemlerini desteklemeyecek.

WhatsApp tarafından açıklanan listeye göre, iPhone (ilk jenerasyon), iPhone 3G, Phone 3G S, iPhone 4 ve iPhone 4S gibi modellerde artık WhatsApp kullanılamayacak.

Öte yandan Windows Phone işletim sistemine sahip cihazlara verilen destek de 2020 yılının başından itibaren kesilecek.

Android işletim sistemi kullanan bazı kullanıcılarda bu durumdan etkilenecek. Buna göre, sürümü 2.3.7 ve altındaki akıllı telefonlar da WhatsApp desteğinden mahrum kalacaklar. Android sürümü 2.3.7 ve altındaki akıllı telefonlar da WhatsApp desteğinden mahrum kalacaklar.

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp 2016 yılında da eski Nokia  ve BlackBerry telefonlara desteğini sona erdirmişti.

Yorumlar