Webview nasıl kaldırılır? Android telefonlarda sorun mu var?

Android telefonlarda sorun mu var sorusu bugün bu telefonu ve sistemi kullanan birçok kişinin cevap aradığı soru oldu. Sorunun kaynağı ve çözüm yolları ise bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Android telefonlardaki sorunun kaynağı bulundu

Telefonlarda sorun mu var veya android işletim sistemli telefonlara ne oldu neden çalışmıyorlar? İşte sorunun cevabı: 

Bugün birçok telefon kullanıcısı özellikle de Android işletim sistemli telefon kullanıcıları hiç beklemedikleri bir sorunla karşılaştı. Cep telefonlarındaki uygulamalar bir anda çalışmaya başladı. Uygulamaya girmeye çalışanlar giremedi. Herkes önce sorunun sadece kendi telefonundan kaynaklı olduğunu düşündü. Ancak ilerleyen saatlerde sorunun küresel bir hale geldiği anlaşıldı. Google, hatanın Android System Webview'den kaynaklandığını kabul etti. Peki, hatanın çözüm yolları var mı? Evet Andoid telefonlarda yaşanan uygulama sorununun çözümü var. İşte Ntv.com.tr sitesinden alıntıladığımız o çözüm yolu:

android tabanlı telefona sahip milyonlarca kullanıcı son zamanlarda uygulamalarda ani çökme şikayetinde bulunuyor.

Bazı uygulamalar hiç açılmazken bazıları da açıldıktan sonra kapanıyor.

Bazı kullanıcılar ise uygulama içerisinde sınırlı hareket edebildiklerini belirli alanlara tıkladıklarında uygulamanın çöktüğünü bildirdi.

Söz konusu hataların özellikle Samsung Galaxy kullanıcılarını etkilediği ama Android genelinde bir sorun olduğu bildirildi.

Bu sorun Android System Webview'de yaşanan problemlerden kaynaklanıyor.

Google sözcüsünden yapılan açıklamada, "Android'deki WebView'ın bazı uygulamalarda çökmeye sebep olduğunun farkındayız. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz" dedi.

İnternet içeriğinin uygulamada görünmesini sağlayan arayüz Android System Webview'dan kaynaklanan hatayı iki şekilde çözebilirsiniz. Birincisi uygulamayı telefondan kaldırmak. Ancak bazı telefonlarda bu seçeneğin bulunmadığı gelen şikayetler arasında. Ayrıca daha sonra yeniden uygulamayı indirmeniz gerekecek.

İkinci seçenek ise uygulamayı geçici olarak durdurmak. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Ayarlardan, Uygulamalar bölümüne gidin.

Android System Webview'ı bulup açın.

Sol altta Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçeneneği göremiyorsanız sağ üstteki üç noktaya tıklayıp güncellemeleri kaldır seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Uygulamayı devre dışı bırakın.

Eğer kullandığınız Android sürümü 11'in altında ise başka bir seçeneğiniz daha var. O da telefondaki chrome uygulamasının güncellemelerini silmek.

Ayarlar > Uygulamalar > Chrome > Güncellemeleri kaldır

Yorumlar