Volkswagen elektrikli otomobil üretme tarihini erkene aldı

En büyük pazarlarından biri Türkiye olan Alman otomotiv devi Volkswagen, elektrikli otomobil üretme tarihini iki yıl erkene aldı. Volkswagen daha önce elektrikli araç için 2025 yılını hedef olarak koymuştu. Türkiye 2021 yılında Avrupa'nın ilk tam elektrikli aracını üreten tek ülke olacak.

Google Haberlere Abone ol
Volkswagen elektrikli otomobil üretme tarihini erkene aldı

Avrupa'nun ilk tam elektrikli otomobilini 2021 yılında Türkiye üretmiş olacak. Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Alman Volkswagen de 2025 yılında elektrikli araç üretmeyi hedefliyordu. Ancak Alman devi ani bir şekilde kararını değiştirerek elektrikli araç üretme tarihini 2 yıl erkene aldı. Kararın Türkiye ile bir ilgisinin bulunup bulunmadığı bilinmiyor; ancak Türkiye'nin Alman otomotiv devinin en büyük pazarlarından biri olduğu biliniyor. Türkiye'de en fazla satılan araçların başında Volkswagen araçları geliyor.

Volkswagen elektrikli araç üretme hedeflerinde değişikliğe gitti. Geçen yıl 50 bin, bu yıl da 70 bin elektrikli araç üreten otomotiv devi hedef büyüttü. Volkswagen üretim kapasitesi ve satışlarını yeni ID.3 modellerle birlikte artırmayı planlıyor. Alman üretici 1 milyon elektrikli araç üretme hedefine 2025 yerine 2023 yılında ulaşacağını duyurdu. 2025 yılı sonunda ise 1,5 milyon araca ulaşabileceklerini açıkladı.

Avrupalı otomobil üreticileri yeni araçların toplam emisyonlarını belli bir seviyenin altına düşürmemeleri halinde 2021 yılından itibaren yüksek miktarlarda ceza ödemek zorunda kalacak. Şirketlerin bu limitlerin altında kalabilmeleri için elektrikli araç satışlarını ciddi anlamda artırmaları gerekiyor.

Yorumlar