Vodafone Türkiye'nin 2017-2018 ilk yarıyıl sonuçları

- Nisan-Eylül 2017 dönemini kapsayan 2017-2018 ilk yarıyıl sonuçlarını açıklayan Vodafone Türkiye, servis gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 artırdı - Türkiye’nin dijitalleşmesi hedefiyle yatırımlarını sürdüren Vodafone Türkiye'nin mali yarıyıl yatırımları bu dönemde 620 milyon TL olarak gerçekleşti - Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 579 bin net abone artışı ile rekor seviye olan 23,2 milyona yükseldi - Şirketin, faturalı abone sayısı mali yılının ilk yarısında 11,4 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 49,3'üne ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Vodafone Türkiye'nin 2017-2018 ilk yarıyıl sonuçları

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye, Nisan-Eylül 2017 arası dönemi kapsayan 2017-2018 ilk yarıyıl sonuçlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Türkiye, ilk mali yarıyılında güçlü büyümesini sürdürdü. Nisan-Eylül 2017 dönemine ait ilk yarıyıl sonuçlarını açıklayan şirket, servis gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 artırdı. Son 8 yıldır kesintisiz olarak çift haneli büyüyen Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri mali yılın ilk yarısında 4,5 milyar TL’ye ulaştı.

Şirketin, 2017-2018 mali yılının ilk yarısında faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,4 artışla 1,3 milyar TL’ye yükseldi. Vodafone Türkiye’nin faiz ve vergi öncesi karı ise (FVÖK) yüzde 43,2 artışla 531 milyon TL’ye yükseldi.

Türkiye’nin dijitalleşmesi hedefiyle yatırımlarını sürdüren Vodafone Türkiye’nin mali yarıyıl yatırımları bu dönemde 620 milyon TL olarak gerçekleşti. Müşterilerine daha iyi hizmet verebilme hedefiyle şirketin yatırımları özellikle 4,5G ve fiber altyapı alanında oldu.

Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 579 bin net abone artışı ile rekor seviye olan 23,2 milyona yükseldi. Şirketin faturalı abone sayısı mali yılının ilk yarısında 11,4 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 49,3’üne ulaştı.

Vodafone’un 4,5G abone sayısı da mali yarıyıl sonu itibarıyla yaklaşık 11 milyona ulaştı. Türkiye’nin 81 ilinde 12 bini aşkın 4,5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4,5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2017-2018 mali yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 85 artış ile 323 bin terabyte’a ulaştı.


- Kurumsal segment servis gelirlerinde yüzde 14’lük büyüme


Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu’nu hayata geçiren şirket, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal segment servis gelirlerini mali yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artırdı.

Öte yandan, Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi devam etti. Son 12 ayda 158 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı 623 bine ulaşırken, sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise aynı dönemde yüzde 33 arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, şunları kaydetti:

"2017-2018 mali yılının ilk yarısı, şirket performansımız açısından dijitalleşmeyi Türkiye’nin tamamına, her bireye her eve, her kuruma özetle her hayata taşıma vizyonumuzu hayata geçirmeye devam ettiğimiz, güçlü ve istikrarlı büyümemizi sürdürdüğümüz bir dönem oldu. Bu dönemde çift haneli büyüme başarısını da gösterdiğimiz için mutluyuz. Diğer yandan hem 4,5G hem de Evlere Kadar Fiber teknoloji yatırımlarımızla bir toplam telekomünikasyon şirketi olarak da büyüdük. Türkiye’nin fiber alt yapı ile donatılması hayati bir öneme sahip. Türkiye’nin geleceğini dijitalleştirecek bu yolda Ulusal Genişbant Strateji ve Eylem Planı’nın çok büyük fırsatlar sağlayacağına inanıyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’mızın da bu vizyonumuzu paylaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Sonuç olarak, 2017-2018 finansal yılımızın ilk yarısı, Türkiye’ye olan taahhüdümüzün altını bir kez daha çizdiğimiz, ekonomiye olan katkımızın ve ülkenin potansiyeline olan güvenimizin göstergesi olan güçlü bir yatırım ve büyüme dönemi oldu."


Yorumlar