Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na doğru

- TÜRGEV, yarınki maratona, öğrencileri ve gönüllüleri ile yükseköğretimde öğrenim gören kız öğrenciler için farkındalık yaratmak amacıyla katılacak - Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de TÜRGEV öğrencileri ile maratonda üniversiteli kızlar için koşacak

Google Haberlere Abone ol
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na doğru

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) öğrenci ve gönüllülerine, yükseköğretimde öğrenim gören kız öğrenciler için farkındalık yaratmak amacıyla katılacakları Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda sanatçı Hülya Koçyiğit de eşlik edecek.

TÜRGEV'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından yarın gerçekleştirilecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na TÜRGEV öğrencileri ve gönüllüleri, yükseköğretimde öğrenim gören kız öğrenciler için farkındalık yaratmak amacıyla katılacat. Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de TÜRGEV öğrencileri ile maratonda üniversiteli kızlar için koşacak.

Genç kızların eğitimini ve geleceğe hazırlanmasını misyon edinen TÜRGEV, üniversitelerin ön lisans ve doktora öğrencileri de dahil olmak üzere tüm yükseköğretim programlarında yer alan 3,5 milyon kız öğrencinin her biri için bir adım atarak, toplamda 3,5 milyon adıma ulaşmayı hedefliyor.

Bu amaçla başlatılan kampanyada "#GeleceğineKoş" hashtagi ile sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapılırken, kampanyaya özel açılan "www.kosaradimgelecege.com" sitesinden hem bağış yapılıp hem de koşucuların adımları eş zamanlı maraton esnasında takip edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, genç kızları geleceğin mimarı olarak gördüklerini ve onlara hayatın her alanında kendilerini geliştirmeleri için destek sunduklarını kaydetti.

Öğrencileri hayata hazırlarken sosyal ve kültürel yönlerini, farkındalıklarını geliştirmek, sportif faaliyetler ile bedensel ve zihinsel olarak kendilerini hep zinde tutabilmek için projeler geliştirdiklerini belirten Akalın, şunları aktardı:

"39. İstanbul Maratonu'na da bu hedef doğrultusunda öğrencilerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte katılıyoruz. Hedefimiz üniversitelerimizde eğitim gören 3,5 milyon kız öğrencinin sesi olmak ve geleceklerine giden bu yolda attıkları her adımda onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Bu inançla tüm gönüllülerimiz ve öğrencilerimiz birlikte İstanbul Maratonu'nda üniversiteli kızlarımızın her biri için bir adım atarak toplamda 3,5 milyon adıma ulaşmayı hedefliyoruz. Maratonda attığımız her adımla onların daha iyi yetişmesi için kamuoyunda nezdinde bir farkındalık oluşturacağımıza ve gelecek projelerde bu farkındalığın daha kapsamlı bir desteğe dönüşeceğine inanıyoruz. Tüm TÜRGEV gönüllülerini ve bu duyarlılığa sahip olan herkesi bize destek vermeye davet ediyoruz. Gelin, sizler de hayat maratonunda geleceğe koşan üniversiteli genç kızlarımıza adımlarınızla, sosyal medyada yapacağınız paylaşımlarınızla ve bağışlarınızla destek olun."

Yorumlar