Vladimir Putin uyardı: Tüm ülkeler tehlikede

Brezilya'da konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye topraklarının yüzde 90'ının terörden arındırıldığını söyledi. Putin, ülkelere uyarıda bulunarak "Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Vladimir Putin uyardı: Tüm ülkeler tehlikede

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Purin, Brezilya'da düzenlenen BRICS Zirvesi'ne katıldı. Zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Rusya'nın Şam'daki Esed Rejimini desteklemek amacıyla başlattığı eylemlerde neredeyse ülke topraklarının yüzde 90 oranında terörden arındırıldığını söyledi.

İstediklerini başardıklarını kaydeden Putin, Suriye topraklarının büyük oranda Esed rejiminin kontrolüne geçtiğini söyledi.

"BAŞARDIK"

Amaçlarının, Suriye'den Rusya'ya çok sayıda eğitilmiş ve deneyimli militanın geçmesini önlemek olduğunu söyleyen Putin, "Bu anlamda görevimizi yüzde 100 yerine getirdiğimizi iddia edemeyiz ama genel olarak evet, başardık. Suriye'de operasyon başlatırken önümüze koyduğumuz görevi yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

Dünyayı Suriye'den ayrılan teröristlere karşı uyaran Putin, tüm ülkelerin, militanların Suriye'den çıkarak onların topraklarına geçme riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, "Bu özellikle Avrupa ülkeleri için geçerli. ABD için de böyle bir tehlike var. Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım" diye ekledi.

ABD'nin Suriye'deki teröre karşı mücadeleye olan katkısına da değinen Putin, "Katkı var. Bunu kabul etmeli ve doğrudan söylemeliyiz. Başkan Trump'ın da katkısı var" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Putin, Rusya'nın Suriye'ye gelmeden önce uluslararası koalisyonun birkaç yıl boyunca 'yerinde saydığını' kaydetti.

Yorumlar